Allmän_mingelträff-Annika-Wikström-Ingrid-Westman-Anders-Kjellander_577x270.jpg

Ingen affärsidé?

Alldeles för många affärsidéer och projekt blir aldrig mer än en tanke. Alldeles för många företag står och stampar, på fel plats. Det fattas tid, intresse, erfarenhet eller driv. Men så finns såna som du. Som älskar att sätta tänderna i sånt som har en väldig potential och kanske en liten uppförsbacke.

Så vi tänker: varför inte matcha idéerna med entreprenörerna? 

Vi jobbar för att företagen ska växa så snabbt och säkert som möjligt, och en viktig del i det är att matcha kompetens till företagen. Vi söker hela tiden efter folk som inspireras av entreprenörerna och vill hjälpa dem att komma framåt och att rikta sina insatser rätt.

Vi behöver erfarna företagare och ledare, studenter och forskare

Erfarna företagare och ledare

Du som redan gjort företagarresan eller arbetat med affärsutveckling har erfarenheter som kan lyfta nya entreprenörer och företag. Vi hoppas att du vill dela med dig av dina kunskaper. Du får chansen att komma in i mycket intressanta företag, kanske som styrelseledamot eller delägare.  

Gå med i en skuggstyrelse, luncha med en entreprenör, ge kort konkret feedback på en pitch under lunchen - det finns flera alternativ för dig som är intresserad av att hjälpa företagen att växa.

>> Hör av dig till Waldemar Nyström, waldemar@wanyab.se om du är intresserad av att bidra.

Vitec Olov Sandberg 

>> Läs om Olov Sandberg från Vitec som sitter i skuggstyrelsen för KriMag Technology
- Det känns roligt att kunna bidra till företagets utveckling.

Studenter

Testa dina kunskaper i skarpt läge och få grym erfarenhet och extrapengar. Som sommar- eller studententreprenör startar du upp ett eget företag och arbetar som konsult med ett uppdrag från forskare, företag eller organisationer. Du får praktisk utbildning, hjälp att skicka iväg din första faktura och ett klart inspirerande och flexibelt sommar-/extrajobb. Du knyter värdefulla kontakter och bygger på din erfarenhet.

>> Läs mer om sommarentreprenör (sommar)

>> Läs mer om studententreprenör (under resten av året)

Hillevi S Lindelöf Krimag 

>> Läs om Hillevi S Lindelöf som hjälpt KriMag att skriva affärsplan och besöka kunder.

Sales by Crowd Jenny Boberg

>> Läs om sommarentreprenören Jenny Boberg som blev delägare och marknadschef på by Crowd

Forskare

Prova på företagande light genom att bidra med dina kunskaper till ett nystartat företag. Kanske är det ett steg i rätt riktning med tanke på dina entreprenörsdrömmar. Eller så är det ett sätt för din forskning att ge nytta till fler människor.

>> Kontakta Camilla Viklund, camilla.viklund@uminovainnovation.se så får du veta mer.