sommarentrep2015.jpg
Annelie Weinehall (tv) och Filip Vikström har båda deltagit i Uminova Innovations satsning på sommarentreprenörer.

Erbjudande: anlita en av Umeås vassaste studenter

2017-01-24

Där sitter du. Med projekt som behöver genomföras, men utan den tid eller specifika kompetens som behövs för att genomföra dem. Vi har en lättjonglerad och prisvärd lösning: anlita en sommarentreprenör.

Vad?
En sommarentreprenör gör det du inte hinner med, med nya ögon och imponerande kunskaper. Behöver du hjälp att skapa en strategi för din säljprocess, göra en kundundersökning, hitta nya webblösningar eller bygga en app? En liten surdeg kan med en insats från självgående och kunnig student bli riktigt, riktigt bra. Uminova Innovation matchar studenten med projekt från startups och andra företag.  
 
Varför?
Vi vet hur det är. Viktiga projekt läggs på hög, för att tiden inte räcker till eller för att rätt kompetens inte finns i teamet. Ibland behöver man bara få in lite nya infallsvinklar för att komma vidare.

Genom att anlita en sommarentreprenör … 
• får du jobbet gjort – till en rimlig kostnad, av en driven student med specifika kompetenser
• slipper du rekryteringsprocessen, krångel med anställningsvillkor och personalansvar
• kan du knyta till dig en person som sen kanske kan ta en plats i teamet
• ger du en student ett utmanande sommarjobb, vägar in till startupvärlden och arbets/näringslivet och en chans att testa på att starta företag (utbildning ingår)

Hur?
Du börjar med att beskriva vilken kompetens du behöver, och beskriver ett tydligt, avgränsat uppdrag i en enkel uppdragsbeskrivning. Vi sköter sen hela rekryteringsprocessen. Vi gallrar fram ett antal vassa studenter utifrån de ca 150 ansökningarna (från olika utbildningar och bakgrund), intervjuar och väljer ut den student som passar bäst till ditt uppdrag. Som sommarentreprenör startar studenten upp ett företag och jobbar som konsult med ditt projekt under 4 till 10 veckor. Majoriteten av uppdragen genomförs juni till augusti, men du kommer överens med din sommarentreprenör om vad som passar er båda bäst. Du betalar endast 190 kronor per timme (exklusive moms). Du får en faktura av och betalar direkt till sommarentreprenören.

Ditt nästa steg
Kontakta Maria eller Robert: maria.olofsson@uminovainnovation.se eller 070-419 11 88 | robert.winter@uminovainnovation.se eller 072-353 23 23.

Vänta inte med att kontakta oss, vi startar matchningen redan nu och de vassaste studenterna blir snabbt anlitade för andra uppdrag eller sommarjobb. Den 15 mars ordnar vi en träff med mingel och speeddating mellan företag och studenter. Till dess vill vi gärna att du har ett första förslag på uppdrag.