Hanna Dermes InfoTech Umeå
Hanna Dermes blir ny marknadsansvarig på InfoTech Umeå under Mikael Englunds föräldraledighet.

Hanna Dermes blir ny marknadsansvarig för InfoTech Umeå

2014-08-21

Ny marknadsansvarig för InfoTech Umeå är Hanna Dermes, som återvänder till Umeå efter nio år i USA. Hanna vikarierar för Mikael Englund som är föräldraledig till april 2015.

Fem år i Dallas, Texas, och närmare fyra i södra Florida har gett Hanna Dermes en bred erfarenhet av internationellt affärsliv, något som hon nu tar med sig till satsningen InfoTech Umeå. Inte minst för de startup-bolag som finns vid Uminova Innovations satsning InfoTech Umeå blir Hanna en värdefull ny kontakt.

Efter en MBA-utbildning i Global Business vid University of Dallas har Hanna Dermes arbetat med marknadsföring för både unga startup-företag och ett stort internationellt tillverkningsbolag med 10000 anställda. Hon har även jobbat som egen företagare som översättare mellan svenska, engelska och spanska.

Hem till Umeå

Men efter närmare ett årtionde utomlands vänder hon nu tillbaka hem med dotter och man till Umeå där hon växte upp.

– Det är mycket som har hänt i Umeå under tiden jag varit borta och nu vill jag gärna vara med och hitta talanger och kompetens till Umeå, säger Hanna Dermes.

– Det finns många spännande it-företag i Västerbotten och kombinationen karriär och livskvalitet är perfekt här. 

En av Hannas första uppgifter blir att bidra till att rekryteringseventet Umeå möter upp blir bra. I Stockholm den 16 september och Sundsvall den 18 september anordnar då Umeå kommun och Umeå universitet tillsammans med InfoTech Umeå och flera av Umeås it-företag ett event för att presentera den heta it-branschen i Umeå och locka fler att söka sig till den. 

Text och foto: Mikael Hansson