Sofia-Falk_Wiminvest_vågasatsa.jpg
Sofia Falk, vd på Wiminvest som hjälper kvinnor till chefspositioner.

Kvinnor som företagare – för att det handlar om siffror

2013-11-13

25% av Västerbottens kvinnor vill vara företagare, mot 39% av männen. 20% av företagen i länet drivs av kvinnor. Av de nya företagen som startas drivs 30% av kvinnor. Och endast 32% av finansieringen går till kvinnliga entreprenörer.

Regiondirektör Anna Pettersson inledde seminariet ’Fler kvinnor som företagare och ledare’ med att konstatera att statistiken har stor förbättringspotential. Hon lyfte fram jämställdhet som en kritisk faktor för vår utveckling.

– Argumenten för jämställdhet handlar inte bara om rättvisa, utan det handlar om tillväxt och om utveckling framåt.

Anna Pettersson, regiondirektör Region Västerbotten 

Anna Pettersson, regiondirektör för Region Västerbotten.

Även Sofia Falk använder ekonomiska argument för att sälja in Wiminvests tjänster till sina kunder: tjäna pengar, bättre arbetsgivarvarumärke, nytta medarbetares fulla potential.

– Jag använder inte begrepp som jämställdhet och genus. Det handlar om att företag ska ta tillvara på all sin potential.

Utvecklat 3000 talanger

Och taktiken går hem, sedan starten 2008 har Wiminvest utvecklat 3000 kvinnliga talanger i över 40 globala bolag. Kunderna är svenska storbolag inom industri och mansdominerade branscher. Sofia Falks drivkraft kommer ur egna utmaningar i näringsliv och det militära att behandlas utifrån samma villkor som sina manliga kollegor.

– Jag ska starta ett företag som ska tjäna pengar på att hjälpa andra företag att tjäna pengar – genom att låta kvinnliga talanger bli chefer.

Så sa Sofia. ”Det kommer aldrig att gå.” Så sa folk i hennes omgivning. Tills hon pratade med en f d chef som frågade ”Tänk om det går, vad gör du då?” Hon ringde till Sveriges 100 största företag – och 2 månader senare hade hon ett gäng påskrivna avtal.

– Det är organisationerna som ska förändras, inte kvinnorna, säger Sofia Falk och citerar Einstein:
“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”. Hon menar att lösningarna finns att hämta i organisationen. Men i gamla strukturer behövs nya sätt att tänka. Och nya tänkare.

– Därför anlitar vi de här unga talangerna som managementkonsulter i sina egna organisationer. De designar om organisationen utifrån rutiner, rekryteringsprocesser, karriärplattformar och attityder: ”det här ska vi förändra så att ni kan använda vår potential bättre, så att vi tjänar mycket mer pengar”.

Unga kvinnor gör karriär snabbare och enklare – och på egna villkor. Företagen räknar hem mer pengar. Jämställdhetsstatistiken rättas till.

Ja, som de säger själva, Wiminvest - because it’s a numbers game.

Text: Jessika Lagrelius, Uminova Innovation
Foto: Mariann Holmberg, Region Västerbotten

Över 60 personer kom för att lyssna på Sofia Falk och Lotta Snickare. Ytterligare 60 personer lyssnade
via Bambuser.

Sofia Falks tips till entreprenörer:

1) ”Vinnaren är inte den som har övat 10 000 olika sparkar, vinnaren är den som har övat samma spark 10 000 gånger”. Alltså: var smal och tydlig med det du gör, och gör det bra så att ingen kan göra det bättre än dig.
2) Rekrytera inte samma typer av människor som dig själv. Vad ska jag göra och inte? Engagera folk som är bra på andra saker.

Seminariet anordnas av några av Umeås innovationsaktörer under flagget Våga satsa. Umeå Biotech Incubator, Uminova Innovation, Biotech Umeå, InfoTech Umeå, Västerbottens Handelskammare, Enheten för externa relationer Umeå universitet, Krenova, BIC Factory, CONNECT Norr, Leia företagshotell, EntreprenörCentrum, Innovationssluss Västerbotten