M
Hur står sig Umeå som startup-stad? Melisande Middleton och Nils-Olof Forsgren medverkar på Morgonpasset 1 september.

Tar tempen på Umeå som startup-stad

2016-08-18

Vad är det som gör att Umeås startupscen växer så starkt? Det kommer att avslöjas på höstens första Morgonpasset. Nils-Olof Forsgren, vd för Uminova Innovation, och Melisande Middleton från startupen Thingmap medverkar.

Umeå har under många år haft en spirande startupscen och många framgångsrika företag har sett dagens ljus. Flera inkubatorer och branschsatsningar tillsammans med en tillåtande kultur kan vara en del av förklaringen till framgångarna. Men, hur väl står vi oss i konkurrensen egentligen?

Vid höstens första Morgonpass medverkar Nils-Olof Forsgren, vd för Uminova Innovation, rankad som en av Sveriges bästa inkubatorer i Sveriges nationella inkubatorprogram. Nils-Olof kommer att berätta om Uminova Innovations framgångsrika verksamhet och branschsatsningarna Infotech Umeå, Biotech Umeå och Cleaner Growth, men även lyfta blicken och titta på vad som skulle kunna göra Umeå till en ännu bättre stad för startups.

Dessutom medverkar Melisande Middleton från startupen Thingmap hos Uminova Innovation. Amerikanska Melisande har mellan studier vid Stanford och Harvard startat en global medieorganisation och arbetat som reporter och jurist inom IT. Numera bor hon i Umeå och driver bolaget Thingmap tillsammans med sin partner. Hon kommer att ge sin bild av Umeås spirande startup-scen och vilka nycklar som behöver låsas upp för att Umeå ska bli än mer framgångsrikt.

Torsdag 1 september, kl 07.30-09.00 äger Morgonpasset rum i Rex festsalar. Morgonpasset arrangeras av Umeå kommun. Gå till anmälan.
 För den som inte har möjlighet att delta kommer VK livesända hela Morgonpasset den 1 september. Titta in på www.vk.se.

 

Text av
Mikael Hansson