Anders Blomberg, affärscoach @ Uminova Innovation
Anders Blomberg, affärscoach på Uminova Innovation.

Välkomnar världsförbättrare och nytänkare

2016-08-01

Nu tar Uminova Innovation krafttag för att stärka startupscenen i Umeå. I sitt vässade Startup-program erbjuds entreprenörer ur olika branscher möjlighet att under en termin testa och utveckla sina idéer tillsammans med erfarna affärscoacher. Sista ansökningsdagen är 6 september.

– Vi vänder oss till regionens världsförbättrare och nytänkare. De har idéerna och viljan, vi har metoderna, erfarenheten och verktygen, säger affärsutvecklaren Anders Blomberg på Uminova Innovation.

Företagsinkubatorn Uminova Innovation ger idérika personer, från framförallt näringslivet och universitetet, stöd i att förverkliga sina visioner och skapa växande företag.

Alla som har en idé om en produkt eller tjänst som kan göra skillnad för många, uppmanas att söka till Startup-programmet. Inför höstens terminstart har man vässat verktygen.

– Vi lever som vi lär. För att lyckas med en produkt eller tjänst, måste man hela tiden vara öppen för input och göra justeringar efter kundernas behov, säger Anders Blomberg.

Med hjälp av Lean-startup-metoden får deltagarna lära sig förstå sina kunder och utveckla sina värdeerbjudanden på ett resurseffektivt sätt tillsammans med andra motiverade entreprenörer. Till sin hjälp har de också erfarna affärscoacher och inspirerande gästföreläsare.

– En annan viktig aspekt av programmet är tillgången till vårt breda affärsnätverk och möjligheten att nyttja våra lokaler. Som grädde på moset belönas de bästa affärsidéerna med stipendier från Nordea, säger Anders Blomberg.

Läs mer om Startup-programmet och hur du ansöker här.