Gabriella Gall, sommarentreprenör

Sommarentreprenör Gabriella Gall

Sommarentreprenören Gabriella genomförde en marknadsundersökning för Gainomax i Danmark, och la grunderna för marknadsföringen. Allt på uppdrag av Norrmejerier.

Vad var det bästa med att vara sommarentreprenör?

Det allra bästa med jobbet var utan tvekan att det blev startskottet för det som idag har blivit mitt företag, Mouse Communication. Utan Uminova Innovation och alla andra inblande hade jag förmodligen inte haft företaget idag. Annat som var bra med att jobba som entreprenör var ansvaret som jag fick ta själv, och därmed belöningen som jag också fick ta själv. Att få vara del av en stor process hos ett stort företag ger möjlighet till utveckling; på det yrkesmässiga planet såväl som på det personliga planet. 

Jag fick så gott som fria händer och 8 veckor på mig att göra grundjobbet inför utlandslanseringen av Gainomax vilket gjorde att jag fick utrymme att använda mig utav obegränsad kreativitet. Jag som konsult hade ett ansvar gentemot Norrmejerier att färdigställa rapporten som skulle redovisas i slutet av sommaren; ett ansvar som jag tidigare ej fått. En riktig utmaning som utvecklade mig på många plan, helt enkelt!

Beskriv din resa

Allt började med ett oerhört glädjande besked om att jag hade tilldelats ett stort projekt med uppdragsgivare Norrmejerier. Kick-offen tillbringades på en konferensanläggning i Flurkmark där vi hade föreläsningar, workshop och mingel som sedan avslutades med middag och bastubad och badtunna. Det var riktigt roligt att få lära känna de andra 24 entreprenörerna och höra om deras projekt.
 
Därefter satte arbetet igång; delvis i Umeå men även i Malmö och Köpenhamn där mycket av arbetet gjordes. 31 augusti redovisade jag för Norrmejerier, lämnade in i en färdigställd rapport på ca 40 sidor och alla var mycket nöjda, men allra mest jag. Efter avslutandet av uppdraget kändes det självklart att fortsätta med företaget, det har varit en dröm väldigt länge att driva eget. Jag driver idag företaget i form av en marknadsföringsbyrå och jobbar med olika projekt vid sidan av skolan, vilket ger mig en god möjlighet att praktisera teorierna vi lär oss i skolan.

Tips till blivande sommarentreprenörer

Var inte rädd att söka. Du har nog med kunskaper, och skulle du inte ha det, då får du inget projekt. SÖK!!!! Det kan vara början på din livs bästa resa!