Frida Berglund trendenser husmusen

Sommarentreprenören, bloggaren och produktionsledaren Frida Berglund

2011-01-31

Sommarentreprenörsprojektet hjälpte inredningsbloggaren Frida Berglund att komma över pappersskräcken.
Vi frågade tidigare sommarentreprenören Frida Berglund vad hon lärde sig under sin sommar som entreprenör.
 

Vad var det som lockade dig att söka till sommarentreprenör?

Jag var på jakt efter ett sommarjobb där jag fick möjlighet att använda mina nya kunskaper från universitetsstudierna. Sommarentreprenörsprojektet kändes både utmanande för stunden och meriterande för min framtida karriär.

Kan du kort berätta om ditt projekt/uppdrag?

Jag genomförde en undersökning i samarbete med ENS och Examensjobbsdatabasen där jag intervjuade både studenter och företagare om universitetets och studenternas samverkan med näringslivet på uppsatsnivå. Det var otroligt lärorikt, på många plan. Entreprenörskapet och det egna företaget har jag sedan jobbat vidare med, om än inte med samma inriktning. Jag konsultar fortfarande, fast inte i undersökande form utan som marknadsförare vilket jag också utbildade mig till på Umeå universitet. Jag läste nämligen till civilekonom med inriktning på marknadsföring och jobbar idag på Forsman&Bodenfors, en av Sveriges största reklambyråer.
 
Mitt företag, som jag precis ombildat till aktiebolag, jobbar jag med på kvällar och helger, då i form av trendföredrag och bloggande. Jag driver nämligen Sveriges största inredningsblogg och tar alla annonsintäkter som kommer in från den via det bolag jag en gång startade i sommarentreprenörsprojektet. Dessutom håller jag ofta föredrag om trender, reklam och marknadsföring i sociala medier. Bland kunderna finns bland annat Alcro, Svensk Handel, Redken, Specsavers och Business Region Göteborg.
 

Vad minns du som mest lärorikt?

Idéerna och drivet hade jag sedan tidigare, men sommarentreprenörsprojektet hjälpte mig att sätta en prislapp på min kunskap och min kreativitet. Handledarna på Uminova Innovation hjälpte mig också att komma över pappersskräcken och oron för all administration kring det egna företagandet. Det var väldigt värdefullt.


Har du några tips till studenter som ska jobba som sommarentreprenörer 2010?

Var inte så rädd för att ta dig an ett uppdrag som inte är exakt just det ämne eller exakt på det företag du vill jobba i framtiden. Oavsett vad sommarentreprenörsuppdraget i fråga handlar om så kommer du att bära med dig kunskaper och kontakter för livet, så länge det rör sig inom radarn för den utbildning du går och att uppdraget känns roligt och utmanande såklart! Den största nyttan ligger i att du lär dig formerna för företagandet och får sätta dina teoretiska kunskaper från universitetet i praktiken. På köpet utmanar du dig själv och får en massa nya kontaktytor i näringslivet.
 
Besök Fridas blogg www.trendenser.se