Våra program

Uminova Innovation hjälper människor att utmana sina affärsidéer, bygga bolag och skala upp. Våra metoder garanterar effektiva framsteg i bolagets alla utvecklingsfaser och våra mötesplatser och nätverk gör det lättare att komma i kontakt med talang och investerare. Vi har paketerat vårt affärsstöd i två nya program: Startupprogrammet och Acceleratorprogrammet. Har du det som krävs - sök!

Antagningen till Startupprogrammet våren 2018 är öppnad, läs mer längre ner.

Uminova Innovation erbjuder affärscoachning, kunskap och inspiration som omvandlar innovativa och skalbara affärsidéer till tillväxtbolag. Våra metoder är en av flera framgångsfaktorer som gjort oss till en av Sveriges bästa inkubatorer. Våra affärscoacher, som har över ett sekels sammanlagd erfarenhet av att bygga bolag, är inte inhyrda konsulter utan de arbetar hos oss utifrån en gemensam och beprövad metodik som garanterar effektiva framsteg i en tydligt strukturerad process.

Du, och ditt team om du har ett sådant, gör jobbet - vi står för engagerad coachning, smarta metoder och inspiration så att du, om din idé bär, snabbt kan börja bygga ditt bolag eller få det att växa. Om du inte redan har ett team försöker vi tillsammans hitta personer som kan kompletterar dig och har den kompetens som du behöver. Våra många mötesplatser och event hjälper ditt bolag att komma i kontakt med investerare och nya talanger, och våra nätverk i Sverige såväl som internationellt kan öppna annars svårlirkade dörrar om du har det som krävs.

Våra två program 
Vi erbjuder två program där du jobbar aktivt med din idé: Startupprogrammet och Acceleratorprogrammet. I Startupprogrammet utmanar vi din affärsidé och våra affärscoacher hjälper dig att testa den mot presumtiva kunder och marknaden. Du (och ditt team om du har det) får ta del av innehållsrika workshops som tar dig framåt i utvecklingen av din idé. Acceleratorprogrammet är ett snabbspår för mognare startups som siktar högt och satsar stort. Här kombineras eget utforskande med erfarenhetsutbyte med andra bolag under ledning av affärscoacher och i workshops med experter. Du får coachning i affärskritiska frågor och är med på workshops på teman som hur du prissätter din produkt eller tjänst, positionerar ditt varumärke på marknaden, tänker taktiskt kring finansiering, optimerar din affär digitalt och blir en bättre pitchare.

Pris: ditt fulla engagemang
Uminova Innovations tjänster är värda hundratusentals kronor i jämförelse med vad de kostar på marknaden, men tack vare våra finansiärer är de kostnadsfria för våra deltagare. 

Idédrop-in på torsdagar
Varje torsdag har vi idédrop-in mellan kl. 15-17 i våra lokaler. Kom förbi och bolla din affärsidé med oss. Inga krav ställs.

Läs gärna mer om våra program här nedanför och om du tycker att du stämmer in på beskrivningarna av dem vi söker så tveka inte att skicka in en ansökan under nästa antagningsperiod - håll utkik här på webben. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor, eller varför inte titta förbi hos oss på Tvistevägen i Umeå.

Välkommen!

Startupprogrammet

Går du och klurar eller filar på en affärsidé som du drömmer om att förverkliga? Då är du kanske en lämplig kandidat för Uminova Innovations Startupprogram. Startupprogrammet riktar sig till dig som vill utveckla och förverkliga en affärsidé, och gärna får feedback och tips på vägen. Kanske är du forskare eller student vid Umeås universitet eller någon av högskolorna, eller så har du en helt annan bakgrund. Det viktiga är att du har en affärsidé som både är innovativ och skalbar, ett entreprenörshjärta (eller i alla fall ett slumrande) och riktigt bra med driv. Tar du dig hela vägen genom vår antagningsprocess lovar vi dig några av de mest intensiva och utvecklande månaderna i ditt liv. Du gör jobbet - vi står för coachning i framkant, smarta metoder och massor med inspiration.  Tillsammans utmanar och testar vi din affärsidé så att du, om idén bär, kan börja bygga ditt bolag. 

Start vår och höst
Startupprogrammet genomförs två gånger per år: start i februari och september. Under några månader får du (och ditt team om du har det) tillsammans med ett tiotal andra affärsidéer coachning av Uminova Innovations erfarna affärscoacher samt gästande experter som handplockats från svenskt affärsliv. Övriga deltagare i programmet blir dina bollplank och stöttepelare. Mellan träffarna arbetar du givetvis med din affärsidé på egen hand. Startupprogrammets final är Demo Day då du i en pitchtävling har möjlighet att vinna 50 000 kr i stipendiepengar och chansen att hålla din pitch på scenen under Uminova Innovations välbesökta event Umeå Tech Arena. 

Metoden
Vi parar ihop dig (och ditt team om du har det) med en eller flera affärscoacher med kunskaperna och erfarenheterna som behövs för att ta din affärsidé framåt och hjälpa dig att växa i rollen som entreprenör. Våra affärscoacher har över ett sekels sammanlagd erfarenhet av att bygga bolag, och vår metodik har vuxit fram ur den kunskapsbanken. Under programmet får du en crash course i Lean Startup och Customer Development, och verktygen du behöver för att snabbt och effektivt testa din affärsidé mot marknaden. Vi arbetar i en väl beprövad process utifrån en helhjärtad övertygelse om att även dina bakslag, för sådana kommer du att ha, för dig framåt.  

Workshopparna
I programmet håller vi sex stycken workshops med kunskap, gästföreläsare och inspiration tillsammans med våra affärscoacher och övriga deltagare. Du förväntas därutöver göra mycket arbete på egen hand mellan träffarna. Exempel på workshopsteman är Lean-metodik, hur du identifierar och segmenterar dina kunder, verifierar dina affärsidéer, blir en bättre säljare, skapar en skalbar affärsmodell, lyckas med pitchen och hittar smart finansiering.

Programmet ges på engelska för att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta.    

Till Startupprogrammet söker vi dig som har

 • Har en innovativ och skalbar affärsidé
 • Siktar högt och får saker att hända
 • Kan dedikera tid och engagemang under programmet 
 • Är lyhörd och vill utvecklas

Som deltagare får du

 • Sex workshops där du coachas till att utmana och testa din affärsidé och, om idén bär, börja bygga ditt bolag.
 • Lära dig samt arbeta med metodiken Lean Startup och Customer Development för effektiva framsteg, snabbt.
 • Kunskap på teman som hur du identifierar och segmenterar dina kunder, verifierar din affärsidé, blir en bättre säljare, skapar en skalbar affärsmodell, lyckas med pitchen, hittar smart finansiering, etc.
 • Inspiration från entreprenörer som lyckats (och stundvis misslyckats)
 • Kunskap, utbyten och pepp från andra deltagare som gör samma startupresa som du. 
 • Tillgång till inkubatormiljön och dess lokaler och nätverk

  Pris: ditt fulla engagemang
  Uminova Innovations tjänster är värda hundratusentals kronor i jämförelse med vad de kostar på marknaden, men tack vare våra finansiärer är de gratis  för våra deltagare. 

Nu kan du ansöka till Startupprogrammet våren 2018! Ansök här.
(Detaljerna kring vårens upplägg, inklusive tidplanen, kommer inom kort.)

Har du frågor om Startupprogrammet? Kontakta Anders Blomberg, affärscoach hos Uminova Innovation: anders.blomberg@uminovainnovation.se, 070-853 01 95

 

Acceleratorprogrammet

Till Acceleratorprogrammet handplockar vi de vassaste och mest drivna startups, de som siktar högst och satsar störst med potential  att skala upp och växa - gärna på en internationell marknad. Se det som ett snabbspår på sex månader med ett intag per år, och bara en handfull bolag blir utvalda. Utöver bevisat driv och engagemang ska du som deltagare verifierat ett viktigt behov för en uttalad målgrupp och, till viss del, också ha en första produkt (NVP). Syftet med programmet är att få dig och ditt team att våga satsa fullt ut, eventuellt ta in kapital och börja skala upp.

Snabbt och säkert
Programmet startar med en kickoff som följs av fem workshops med teman som är kritiska inför en lansering: exempelvis hur du prissätter din produkt eller tjänst, positionerar ditt varumärke på marknaden, tänker taktiskt kring finansiering, optimerar din affär digitalt och blir en bättre pitchare. Du och ditt team arbetar fram egna strategier, taktiker och handlingsplaner i affärskritiska frågor med stöd av flera affärscoacher och externa experter.  Två gånger under programmet genomförs business reviews med feedback och råd från en extern panel från hela landet. Allt för att du och ditt team ska få ta del av så många infallsvinklar och erfarenheter som möjligt. Vårt mål är att du ska via ett effektivt arbetssätt och rätt verktyg ska minimera risker, fatta snabbare och mer träffsäkra beslut och vinna kritiska insikter fort.

Till Acceleratorprogrammet söker vi dig som har

 • Ett dedikerat team om minst två personer, och minst två personer i teamet ska delta i programmet
 • En innovativ, skalbar affärsidé med global potential
 • Lanserat eller kommer lansera en första produkt inom kort
 • Iver att ta er ut på marknaden.

Som deltagare får du bland annat

 • Ta del av en metoder som tar dig och ditt team framåt, snabbt (Lean Startup och Customer Development)
 • Verktygen för att minimera risker, fatta snabbare och mer träffsäkra beslut och fort vinna kritiska insikter 
 • Kunskaper i ämnen som är kritiska inför en lansering
 • Snabba iterationer (build-measure-learn)
 • Affärsstöd från seniora coacher med spetskompetenser
 • Erfarenhetsutbyten från andra startupbolag i programmet
 • Delad kontorsplats hos Uminova Innovation


Pris: ditt fulla engagemang
Uminova Innovations tjänster är värda hundratusentals kronor i jämförelse med vad de kostar på marknaden, men tack vare våra finansiärer är de gratis för våra deltagare.

Nästa möjlighet att söka till Acceleratorprogrammet blir sommaren 2018. Håll utkik för mer information här på webben.

Kontakt
Har du som bolag frågor om Acceleratorprogrammet?
Kontakta Sara Olofsdotter, affärcoach hos Uminova Innovation: sara.olofsdotter@uminovainnovation.se, 070-853 01 95