
Dohi Sweden topprekryterar till stor mediesatsning
– Vi var pionjärer på Ardendo när vi sålde system över hela världen. Nu siktar jag på att göra den resan igen tillsammans med teamen på
Dohi Sweden, säger Mikael Wahlberg, ny technical director för Dohi Sweden.
Mikael Wahlberg har som många andra medarbetare på Dohi Sweden sin bakgrund på datavetenskap på Umeå universitet och sedan dess jobbat med att digitalisera tevemediet, först på Ardendo och sen på Vizrt.
Mikael började på Ardendo i december 2000, då som utvecklare och systemspecialist, fortsatte med teknisk projektledning och systemarkitektur och slutade som huvudansvarig för allt R&D-arbete.
I båda fallen i absolut teknisk framkant och med hela världen som arbetsplats. Mikael har utvecklat och sålt bleeding edge-teknologi till bland andra SVT, CNN, Fox och BBC.
Teve lockar
Efter att verkat som CIO på Swedish Standards Institute under en period lockar nu
tevebranschen igen – branschen och innovationsbyrån Dohi Sweden. Där förenas Mikael igen med gamle Vizrt-kollegan, Henrik Nordström och tar rollen som technical director, med säte i Stockholm.
Mikael uppvaktades direkt av Dohi Swedens VD och grundare, Emanuel Dohi.
– Jag har själv följt Dohi Sweden med intresse en längre tid – ett spännande bolag som verkar inom spännande branscher. Jag har haft diskussioner med Emanuel under flera år, kring möjligheten att jobba tillsammans, och nu föll alla bitar på plats.
Inviger nytt kreativt centrum
Dohi Sweden inviger samtidigt, den 1:a september, ett kreativt campus över 1 300 kvadratmeter, i hjärtat av Umeås centrum, och en viktig del av den verksamheten kommer att bli innovativa, rörliga, medieformer.
– Branschen är delvis en annan idag, och står dessutom inför ytterligare ett paradigmskifte. Det finns oerhört mycket att göra och det känns väldigt spännande att få vara med och skapa nya former för av digitala upplevelser.
Den nya resan inleds direkt efter sommaren. Mikael kommer att verka från Stockholmskontoret – dock i nära samarbete med huvudkontoret och labbet i Umeå.
– Umeå är en utmärkt utbildningsplats och en framstående IT-stad som levererat många duktiga entreprenörer och tekniker. Sverige som nation har dessutom bra status och gott renommé, vi har lång erfarenhet – ett legacy inom media, telekom och trådlös kommunikation. Det känns möjligt, och därför blir det också möjligt. Det ger oss väldigt bra förutsättningar för att göra internationellt avtryck med de här teamen, säger Mikael.