bioresonator-go-global-medtech.jpg

BioResonator vann pris för bästa internationaliseringsplan

BioResonator vann pris för bästa internationaliseringsplan

– Det känns jättekul att ta emot det här priset, det var så många andra spännande idéer med i programmet också, säger Linda Nyström, marknadsansvarig på BioResonator, som utvecklar och säljer ögontrycksmätare som används för att på ett tidigt stadium upptäcka grön starr.

Medtechföretag från hela landet deltar i programmet som består av fem intensiva tvådagarspass med olika inriktningar. Två av passen fokuserar på USA. De andra behandlar den europeiska respektive asiatiska marknaden samt hur bolagen bäst bör organiseras och finansieras. I passen varvas föreläsningar och individuellt arbete med erfarna internationella talare och fallstudier. Under programmet ska bolagen också arbeta fram sin egen internationaliseringsplan.

– Det som är unikt med det här programmet är att vi har fått med oss de stora svenska medtechföretagen att vara värdföretag. På så sätt utnyttjas kunskapen hos dem och förs över på relativt unga företag. Jag vet ingen annan bransch där man gifter ihop stora och små på det här sättet, säger Pär Hedberg, VD på STING.

Det här är tredje året STING genomför Go Global Medtech, vars syfte är att skapa bättre förutsättningar för svenska medtechföretag att växa och expandera utomlands.

– Vi tycker att BioResonator har utvecklats väldigt starkt i programmet. De har tagit till sig kunskapen som har förmedlats, det märkte man tydligt när de presenterade sin strategi idag, säger programledaren Olof Berglund, affärscoach inom medtech på STING.

– Att göra en internationaliseringsplan har satt press på oss att tänka strategiskt och då har vi hittat våra möjligheter i Italien, berättar Linda Nyström.

– Italien är ett lite annorlunda land som normalt sätt kommer ganska långt ner på listan. Att Biresonator tog den chansen det tycker vi är bra för det visar att de lyssnar, att de har analyserat marknaden och insett att de har en möjlighet där som inte finns någon annanstans. Man ska analysera marknader utifrån sina egna förutsättningar och dra rätt slutsatser, och inte bara göra som alla andra, säger Olof Berglund.

Go Global Medtech lovordades i sin tur av deltagarna.
– Allt har varit fantastiskt bra. Alla värdföretag har varit otroligt generösa och verkligen berättat från hjärtat om sina erfarenheter. Jag är otroligt tacksam över att vi har fått gå den här utbildningen, säger Linda Nyström och får medhåll från andra bolag.

– Det måste vara unikt med så mycket kunskap på kort tid, det har varit oerhört värdefullt. Jag är jättenöjd, säger Ingemar Fredriksson från Swedish Operating Theatres.

– Det har varit en fantastiskt bra utbildning, det är så att man skulle vilja gå nästa år också, säger Staffan Eriksson från Zenicor Medical Systems, som tillsammans med bolaget Encare fick hederspris för sin plan och ett års medlemskap i branschorganisationen Swedish Medtech. 

Övriga bolag som deltagit i Go Global Medtech 2011 är Bioservo Technologies, Chundsell Medicals, Likvor, samt Uman Diagnostics. Värdföretag under programmet var Elekta, Medtronic, Nobel Biocare, Phadia och Sectra Imtec.

Våren 2012 kommer en ny omgång av Go Global Medtech att arrangeras.
Läs mer om Go Global Medtech

Läs mer om BioRensonator
Kontakt
Olof Berglund, programledare, Go Global Medtech och affärscoach medtech, STING, 070-635 98 15,
olof.berglund@stockholminnovation.com

Pär Hedberg, VD på STING, 070-855 03 18,
par.hedberg@stockholminnovation.com

Linda Nyström, marknadsansvarig, BioResonator, 070-622 19 20,
linda.nystrom@bioresonator.com

Text by: Hanna Olsson

Published: 21 October, 2011Share article:

Text by:

Published:

Facebook

Hanna Olsson

21 October, 2011