Umeåtech infotechannons.jpg

Marknadsansvarig – Infotech Umeå

Marknadsansvarig – Infotech Umeå

Infotech Umeå är en branschsatsning inom Uminova Innovation för att marknadsföra och utveckla tech bolag inom IT-branschen i Västerbotten.Vi positionerar Västerbottens företag som starka inom IT-område i Sverige och världen, och ger affärsstöd till nya heta techföretag. Nu söker vi dig som vill jobba med oss.

 

Hur ser din arbetsdag ut?

För att älska det här jobbet måste du brinna för kommunikation i alla former. I jobbet ingår pressarbete och –bevakning, uppdatera webb och sociala medier, nyhets- och omvärldsbevakning inom området och skriva och korrekturläsa texter för olika kanaler och ändamål. Du samarbetar med andra kommunikatörer inom Uminova Innovation och deltar i taktisk och strategisk planering. Mycket av jobbet samordnas mellan Umeå kommun, Umeå universitetet, våra byråer och interna resurser. Du kommer arbeta tillsammans med nyhetsredaktören för infotechumea.se med att skriva reportage/artiklar på både engelska och svenska samt enklare fotografering. Det blir också du som ansvarar för Infotech Umeås events. Du initierar, planerar och genomför dem tillsammans med ett team – allt från att hitta föreläsare och att ordna mat, lokal och logistik till att mäta och följa upp eventet. Sist men inte minst är du engagerad i våra startups och hjälper dem med kommunikationsfrågor.

 

Vem trivs här?

Som person är du steget före och tillmötesgående, och trivs med att ha flera projekt igång samtidigt. Du kan koordinera och organisera saker och ting, och slutför det du har påbörjat. Det finns gott om idéer som bubblar i dig, men du klarar också av att planera och genomföra dem. Du blir klistret, spindeln, länken, så det är avgörande att du kan och är förtjust i att lära känna nya människor och skapa förtroende hos dem. Du har en utbildning inom media och kommunikation eller liknande, men framförallt har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är en van skribent, både på engelska och svenska, och vass på att ta fram intressanta journalistiska vinklar. Internationella kontakter eller erfarenheter är meriterande.

Välkommen till ett gäng av engagerade och sköna personer med en gemensam drivkraft – att bygga en ledande startup-community i regionen. Om du delar våra värderingar, engagerar dig i laget och längtar efter framåtsträvande entreprenörer kommer du att trivas med oss.

 

Intresserad?

Ansök
så snart som möjligt, dock senast den 21 maj. Har du frågor angående tjänsten kontakta Rekryteringskonsult Marlene Vikström 070- 420 85 00.

 

Välkommen med din ansökan!