Adenovir Pharma
Adenovirus ditt dagliga bröd

Vi söker kommunikationsansvarig inom life science

Vi söker kommunikationsansvarig inom life science

Arbetsuppgifter
Det strategiska arbetet innebär att i samarbete med berörd personal utveckla varumärke och kommunikation för Biotech Umeå och Umeå Biotech Incubator(UBI).
Den operativa delen innebär att hålla samman den interna kommunikationen mellan Umeå Biotech Incubator och Biotech Umeå/Uminova Innovation samt den externa kommunikationen mot akademiker, företagare, investerare med flera. Du sköter PR och pressbevakning, ibland i samarbete med PR-byrå, sköter nyhets- och omvärldsbevakning, samordnar och tar fram nyhetsbrev, lägger kanalstrategier samt säkerställer att den grafiska utformningen följer grafisk profil. Du producerar och beställer tryckt, rörligt och digitalt material och utför enklare grafisk utformning. Du hittar, skriver, fotar och filmar nyheter och annat innehåll till biotechumeå.se och ubi.se. Du planerar och genomför mässor, events och föreläsningar. Med din kompetens coachar du och ger råd till nyföretagare ofta forskare, entreprenörer och företag som varit "på banan" ett tag i frågor som rör varumärke marknadsföring och PR.

Personliga egenskaper
Du är en social och utåtriktad kommunikatör och en fena på att nätverka. Du ser själv vad som behöver göras och agerar utan påminnelser och uppmaning. Att vara snabb i fotombytet och nyorientera sig till nya omständigheter och förhållanden och därmed måsta förändra arbetssätt och planer – ja, det kittlar snarare än känns besvärande.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har din teoretiska bakgrund inom kommunikation, marknadsföring eller journalistik. Du är trygg och säker på att skriva anpassade texter för olika ändamål, ofta journalistiska texter på både svenska och engelska. Du är något av en kommunikationsgeneralist och kan lite av varje inom området kommunikation och PR. Det vore toppen om du har med dig kampanjtänk och erfarenhet av kommunikationsplanering. Du är life science-kunnig eller i alla fall intresserad.

Vi erbjuder
Välkommen till en arbetsmiljö som präglas av engagerade drivna personer som har ett mål i sikte – att se framåtsträvande människor lyckas. Om du delar våra värderingar, engagerar dig i laget och längtar efter att utveckla varumärke och kommunikation mellan akademi och näringsliv så kommer du att trivas hos oss.

Kittlas du av utmaningen? Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten på
Adecco.


Text by: Pia Keyser

Published: 22 November, 2012Share article:

Text by:

Published:

Facebook

Pia Keyser

22 November, 2012