Vinn 200 000 för att utveckla klimatsmart energilösning

Extraordinära insatser från extraordinära människor behövs för att tackla klimatutmaningen, och vi vet att norra Sverige kryllar av sånt folk. Vi möter er varje dag. Därför lanserar Uminova Innovation, i samarbete med partners, Energy Solution Challenge – en tävlingen där vinnaren får 200 000 kr och affärsstöd för att utveckla din lösning eller lansera din produkt ut i världen.

 

Ditt tävlingsbidrag ska vara en klimatsmart energilösning. Det kan vara allt från en grov idé på en servett till en färdig produkt eller tjänst redo att lanseras internationellt. Deltag enkelt genom att beskriva din idé på EN ENDA A4 utifrån rubrikerna nedan, den så kallade NABC-modellen.

 • Need eller behov
  Beskriv kundens och marknadens viktiga, verifierade behov. Vad är problemet?
 • Approach eller tillvägagångssätt
  Förklara ditt unika tillvägagångssätt för att tillfredsställa det behovet.
 • Benefits eller fördelar
  Beskriv den kvantifierade nyttan i relation till kundens kostnad.
 • Competition eller konkurrens
  Vilka är konkurrenterna eller andra alternativ som kan tillfredsställa behovet?

 

Mejla ditt tävlingsbidrag till esc@uminovainnovation.se senast 4 december. Vinnaren presenteras innan jul.

Juryn vid Uminova Innovation arbetar under sekretess och eventuell kommunikation rörande idéer görs i nära dialog med idébäraren. Vinstsumman är villkorad för arbete med idéutveckling och/eller lansering av produkt eller tjänst på en marknad. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Har du frågor, kontakta affärsutvecklare Johan Hedengran.

Lycka till!

I samarbete med projektet Innovationsmiljöer (Energimyndigheten, Arctic Business, Umeå Energi, Skellefteå Kraft och Skellefteå Science City) och North Sweden Cleantech.