Affärsinriktad Produktledare

Företag Fältcom
Ansök senast den 22 juni, 2019
Gillar du affärsutveckling, teknik och vill jobba nära kund? Då vill vi att du söker jobbet som produktledare!

Din nästa utmaning?
Om du vill vara med och bidra till att vi fortsätter utveckla innovativa och konkurrenskraftiga produkter samt jobba såväl strategiskt som operativt är du rätt person till vårt produktledningsteam. Dina gränssnitt finns både internt och externt då vårt team utgör navet i vår egen organisation samt att du kommer leverera värde i tätt samarbete med kund. I den här rollen kommer ditt bidrag vara centralt och du kommer ha stora möjligheter att påverka det arbete du och ditt team gör.

Vilka är Fältcom?
Fältcom är ett dynamiskt företag med bra gemenskap som ett resultat av ett gemensamt driv och framåtanda. Vi är en del av Telia Company Division X och därför sker samarbete både inom Fältcom och tillsammans med Telia. Här finns stora möjligheter att vidareutveckla sig själv och att få känna sig delaktig i företaget.

Vi löser våra kunders behov genom att driva utvecklingen av Internet of Things (IoT). Vi skapar allt från centrala verksamhetskritiska funktioner till enkla funktioner som ger det lilla extra åt våra kunder. Gemensamt för våra lösningar är att vi skapar en smartare, grönare och säkrare värld. Fältcom är sedan 2017 en del av Telia Company, Division X vars syfte är att accelerera innovation. Tillsammans stärker vi Fältcoms position och öppnar för betydande tillväxtpotential samt möjligheten att öka farten i värdeskapande för kunder och partners. För mer information besök vår hemsida.

Hur ser din arbetsdag ut?
Som produktledare driver du vår affärsmässiga utveckling av vår produktportfölj och leder arbetet avseende produkter under hela dess livscykel. Du samarbeter nära vårt säljteam för att förstå och definiera kundens behov, lyfta fram mervärdet vi kan erbjuda dem samt arbeta för att komma fram till en gemensam och hållbar tidplan. Du säkerställer även att utvecklingsinsatser går i linje med vår produktstrategi och roadmap samt att följer upp progress avseende kravställt arbete. Du har ett nära samarbete med våra team inom utveckling, support och sälj. Prissättning, säkerställa kostnadseffektivitet och hålla i utbildningar för kund och säljare är också en del av arbetet.

Vem trivs här?
För att du ska få energi av jobbet tror vi att du är en initiativtagare som tycker om att fatta snabba, tydliga beslut som kan innebära både svåra val eller kalkylerade risker. Du ser fram emot att få kombinera din tekniska expertis med ditt intresse för marknaden, trender och på så vis skapa nya produkter tillsammans med teamet. Vidare gillar du att diskutera och påverka beslutsprocessen.

Vi tror att du är högskoleingenjör gärna med inriktning mot elektronik/ datateknik eller har motsvarande kunskaper. Du har jobbat ett flertal år inom IT och har erfarenhet av att leda och ansvara för områden som till exempel affärsorienterad produktutveckling, upphandlingar eller projekt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av kundrelationer och affärsutveckling.Du har en god förmåga att kommunicera tydligt både på svenska och engelska i såväl text som tal. Rollen innebär en del resande vilket du finner stimulerande och du har körkort för personbil. 

Välkommen med din ansökan
Hör av dig så kan vi berätta mer. Vi behandlar alla ansökningar löpande så tveka inte – skicka in din ansökan till oss redan idag. Skicka din ansökan till jobb@faltcom.se. Sista ansökningsdag är 23 juni.
Kontaktinformation
Linda Eriksson, HR 090-3484744, linda.eriksson@faltcom.se Magnus Trillkott, Product Manager 090-183934, magnus.trillkott@faltcom.se