Tekniskt säljstöd till Fältcom

Företag Fältcom
Ansök senast den 23 mars, 2019
Fältcom, som är en del av Telia Company, består idag 46 kreativa problemlösare som löser våra kunders behov genom att driva utvecklingen av Internet of Things (IoT). Vi skapar allt från centrala verksamhetskritiska funktioner till enkla funktioner som ger det lilla extra åt våra kunder. Gemensamt för våra lösningar är att vi skapar en smartare, grönare och säkrare värld.
Vill du vara med och påverka vår spännande resa med hjälp av ditt tekniska intresse och förmåga att skapa goda relationer?

Hur ser din arbetsdag ut?
Du kommer att vara ett viktigt stöd till säljorganisationen som finns både inom Fältcom och Telia Company genom att bidra med din tekniska kompetens under hela säljcykeln. Arbetsdagarna varierar med till exempel kundmöten och att du självständigt eller tillsammans med kollegor driver och projektleder implementationsprojekt åt våra kunder. En del i arbetet är att stötta våra kunder vid installationer genom att utbilda och granska dessa. Du är även delaktig i upphandlingsteam med fokus på teknisk lösning.
Samarbete sker främst med våra säljare, produktledare och leveransorganisation. I rollen ingår det resor till våra kunder och du kommer även att besöka till exempel fordonsfabriker.

Vem trivs här?
Du som är högskoleingenjör med teknisk/IT inriktning och har minst fem års erfarenhet av liknande verksamhet/ roll. Har du jobbat inom eller mot fordonsbranschen med tekniska lösningar eller har erfarenhet från telekombranschen kommer du att ha en god grund att stå på. En stor del av arbetet innehåller projektledning både internt och extern vi tror därför att du har erfarenhet av detta. Det är meriterande om du har grundläggande elkunskap.
Du har en god förmåga att kommunicera tydligt både på svenska och engelska. Rollen innebär mycket resande vilket du finner stimulerande och du har körkort för personbil.
Vi tror att du både trivs och utmanas av att förstå kundens behov och kunna översätta vår teknologi till kundnytta. Du skapar goda och effektiva relationer och nätverk med såväl kunder som kollegor. Vidare har du förmågan att organisera och planera samtidigt som du kan acceptera och reagera på ändrade förhållanden.

Är du intresserad?
Hör gärna av dig så kan vi berätta mer. Vi behandlar alla ansökningar löpande så tveka inte – skicka in din ansökan till oss redan idag. Skicka din ansökan till jobb@faltcom.se. Sista ansökningsdag är 24 mars.

Om Fältcom
Fältcoms marknadsledande produkter och tjänster skapar nytta för företag över hela världen. Vi utvecklar och säljer produkter och tjänster inom IoT. Vi har ett egenutvecklat system för mobil datakommunikation baserat på befintliga kommunikationsnät och standards. Vår plattform möjliggör driftsäkra lösningar inom industri, logistik, säkerhet och publika transporter, både nationellt och internationellt. Vi erbjuder dig en anställning hos oss, ett produktägande expansivt företag med marknadsledande kompetens på en marknad som står inför en global tillväxt. Här finns stora möjligheter att vidareutveckla sig själv och att få känna sig delaktig i företaget.
Sedan 2017 är Fältcom en del av Telia Company och ingår i Division X vars syfte är att accelerera innovation. Tillsammans stärker vi Fältcoms position och öppnar för betydande tillväxtpotential och samt möjligheten att öka farten i värdeskapande för kunder och partners. För mer information besök vår hemsida.
Kontaktinformation
Charlotta Erlandsdotter Berglund, VD, 090-348 84 83. Linda Eriksson, HR, linda.eriksson@faltcom.se, 090-348 47 44.