John Vestberg, vd för Clavister.
John Vestberg, vd för Clavister.

250 miljoner kronor kan satsas på cybersäkerhet

Clavister i avtalsförhandling om närmare 250 miljoner kronor för cybersäkerhet och för att stoppa säkerhetshot på internet.

Clavister förhandlar med Europeiska investeringsbanken om finansiering på upp mot 20 miljoner euro, eller nära 200 miljoner kronor. Går avtalet igenom ger det Clavister finansiella resurser att vidareutveckla innovativa lösningar och plattformar för cybersäkerhet.

Utöver detta har Clavister nyligen träffat avtal med Tagehus Holding om ett lån om 50 miljoner kronor för liknande verksamhet.

Clavister med huvudkontor i Örnsköldsvik och utvecklingsavdelning i Umeå skulle därmed få en finansiering på nära 250 miljoner kronor för att utveckla sin teknik för att stoppa säkerhetshot på internet.

– Att Europeiska investeringsbanken och Tagehus ser Clavister som ett sådant intressant tillväxtföretag visar styrkan i vår affärsplan och vår innovativa teknologi, säger Clavisters vd och koncernchef John Vestberg.

Clavister strävar efter att slutföra förhandlingarna med Europeiska investeringsbanken före den extra bolagsstämma som kallats till den 11 december 2017.

Om Clavister
Clavister är en ledande leverantör av informationssäkerhetslösningar för fasta, mobila och virtuella nätverk. Clavister erbjuder små och medelstora företag, telekomoperatörer och molnleverantörer marknadsledande säkerhetslösningar mot dagens säkerhetshot. Aktien Clavister Holding AB, är noterad på NASDAQ First North under kortnamnet CLAV och har 6,027 aktieägare. Remium Nordic AB är bolagets Certified Advisor.