Mats Falck
Mats Falck, Umeå universitet, efterlyser fler som vill ta fram mjukvara för 3D-skrivare.

3D-skrivare allt hetare affärsområde

Miljardaffärer inom 3D-skrivare. Då växer behovet av mjukvara, menar Mats Falck, Umeå universitet, i en kommentar i Computer Sweden.

Amerikanska General Electrics köper svenska 3D-skrivartillverkaren Arcam för nära 6 miljarder kronor. Samtidigt lägger GE också bud på tyska SLM Solutions för närmare 6,5 miljarder kronor. Om inte marknaden för 3D-skrivare varit het tidigare så verkar det nu vara hög tid att börja följa den framväxande industrin kring så kallad additiv tillverkning.

Umeå universitet har i flera år varit drivande kring dessa frågor, bland annat som koordinator för en nationell agenda inom området. Mats Falck, Umeå universitet, har länge varit involverad i arbetet. I en kommentar till Computer Sweden betonar han det stora behov av bland annat mjukvara som nu växer fram.

– Det finns inte så många tillverkare av mjukvara för 3d-skrivare i världen och där finns det behov av användargränssnitt som gör att även konstruktörer som utbildats för 15-20 år sedan kan vara med på banan. Här tycker jag att Sverige skulle kunna ha en roll, det finns ju mycket kunskap bland it-företagen, inte minst på spelsidan, säger Mats Falck i en kommentar till Computer Sweden.

Läs hela intervjun i Computer Sweden.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 19 september, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

19 september, 2016