Nuiteq på Skellefteå flygplats
Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport, och Harry van der Veen, vd Nuiteq, inviger den 65 tum stora skärmen.

65 tum stor interaktiv skärm invigs på Skellefteå flygplats

Skellefteå Airport och prisbelönta Skellefteåföretaget Nuiteq presenterade idag en helt ny interaktiv multitouchskärm i ankomsthallen på Skellefteå Airport.

UPPDATERAT:

Den 65 tum stora skärmen har monterats i ankomsthallen. Inuti den finns massor av information som rör Skellefteå som boende, nöje, näringsliv och resande. De som kliver av ett flyg kan nu snabbt ta reda på aktuella evenemang, aktiviteter i regionen, lokala nyheter eller transportmöjligheter medan avresande kan se väder på aktuell destination, skriva en hälsning i gästboken eller få en realtidsblick över alla flygningar i Skandinavien.

– Vi vill ständigt utveckla servicen till våra kunder och den här skärmen ger oss en unik möjlighet att förmedla information om och från Skellefteå. Att det dessutom är ett Skellefteåföretag som tagit fram lösningen samt att vi är bland de första i världen känns givetvis extra roligt, förklarar Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

– Kul att Skellefteå Airport vågade satsa och ta täten, säger Harry van der Veen, vd Nuiteq.

Skellefteå flygplats är tidigt ute med denna lösning men det finns också andra flygplatser som har liknande lösningar sedan tidigare. En sådan finns i Kiruna där Creative Camp AB, ett avknoppningsföretag från Informatik och Umeå universitet, installerat en sådan lösning. När detta lanserades för ett år sedan var Creative Camp världsledande, enligt professor Mikael Wiberg på Informatik.
Se mer om den installationen här.