BarCraft med Acino och Vitec
Till vänster en glad vinnare av PS4 ,Samuel Öhman, tillsammans med Vitecs Markus Persson som delade ut priset. Till höger Adam Dahlgren och Stefan Lindström, båda studenter på datavetenskap vid Umeå universitet.

Acino och Vitec lockade över 100 studenter till e-sportfinal

Dreamhacks e-sportfinal följdes med stort intresse från Umeå när it-bolagen Acino och Vitec bjöd in studenter för att följa tävlingen i direktsändning.

Närmare 120 personer deltog och stämningen var mycket god när
Acino
och
Vitec bjöd in till gemensam träff på restaurang Lokal för att följa direktsändningen av e-sportfinal från Dreamhack. På plats fanns många studenter från både datavetenskap och interaktion och design tillsammans med medarbetare från Acino och Vitec.

– Det är grymt roligt att Acino och Vitec engagerat sig, både för att dra sitt strå till e-sportstacken men också för att engagera sig i och träffa studenterna på ett avslappnat sätt. Mer sånt, jag ser fram emot nästa gång, säger Adam Dahlgren, student på teknisk datavetenskap, som också ger en eloge till Sveriges Television som satsade på att direktsända e-sportfinalen från Dreamhack.

Barcraft med Acino och Vitec

På plats för att följa e-sportfinalen med Acino och Vitec var Mikael Wikner, Maximilian Paju, Pia Nolén, Calle Alexandersson och Niclas Brynolfsson.

Under kvällen delades också pris ut i Vitecs tävling om att vinna ett PS4. Tävlingen gick ut på att man i förhand skulle svara på några frågor om Vitec, något som 130 personer hade gjort. Vinnare i tävlingen blev Samuel Öhman.

Acino delade ut drinkbiljetter till de 30 personer som hade varit inne och anmält sig på Acino Academys Facebooksida.

– Jag är jättenöjd med arrangemanget. Det var också många studenter som kom fram och sa att dom uppskattade kvällen. Sen har jag även hunnit prata med några stycken om exjobb och lite andra framtida aktiviteter som vi har på gång. Så för mig har kvällen varit en bra blandning av jobb och nöje, säger Jenny Österlund, Acino.

Även Erik Jonsson, Vitec, var glad över att på detta sätt få träffa så många studenter.

– Vi är mycket nöjda med helgens arrangemang. Vi fick möjlighet att berätta för framtida ingenjörer och spelentusiaster om Vitec, Umeås största programvarubolag, och samtidigt bjuda på en trevlig afton.