Acino Open
Från Acino deltog Patrik Sellström, Johan Tjäder, Lars Norberg, Kavin Chu och Isak Eriksson i turneringen.

Acino på plats under Frostbyte

Tre dygn av datorspelande kan nu summeras när UmeLAN packat ihop höstens stora arrangemang av Frostbyte i Umeå. Flera it-företag fanns med under helgen, bland annat Acino som sponsrade med tävling i datorspelet Dota 2.

Närmare 300 deltagare med egna datorer och upp mot 400 besökare personer som mest på plats lockades till Nolia när höstens datorspelsarrangemang Frostbyte anordnades av föreningen UmeLAN i Umeå under allhelgonhelgen. Bland mängder av olika tävlingar och turneringer fanns it-företaget
Acino
med och sponsrade Acino Open i Dota 2, ett actionorienterat strategidatorspel med fantasytema. 7 000 kronor sammanlagt i prispengar med 5 000 kronor till vinnande lag kunde Acino locka med.

Turneringen gick av stapeln under lördagskvällen och anställda från Acino deltog själva med ett lag.

– Det var kul att vara med, bra organiserat och kul att det kom så många ungdomar. Jag tror att det här är ett bra forum för att nå ut till en målgrupp som kan vara intresserade att välja it-studier i framtiden, säger Jenny Österlund från Acino.

Hur gick det för Acinos lag i själva turneringen? Tufft motstånd, visade det sig, men Jenny Österlund är inte alltför ledsen för det.

– Två förluster blev det den här gången men vi kommer igen på LanByCS, säger hon och ser fram mot det LAN som kommer att arrangeras av studenter på Datavetensklap senare i vinter.

Text: Mikael Hansson