Johan Tjäder
Johan Tjäder, vd för Acino, siktar på att anställa 5 - 6 nya medarbetare efter nyår.

Acino rekryterar med tävling i programmering

Umeåföretaget Acino storsatsar och vill anställa fler. Tävling i programmering, TV4-reklam och annonser ska ge 5-6 nya medarbetare direkt efter årsskiftet.

– Vi kommer under julhelgerna gå ut med rekryteringsannonser i webbens alla hörn men också med TV4-reklam, berättar Johan Tjäder, vd för Acino.

– Som ett roligt komplement till rekryteringsprocessen lägger vi också upp tre programmeringstester eftersom vi riktar oss specifikt mot systemutvecklare. Mycket av det vi gör på dagarna är olika former av problemlösning så vi tror att de som kommer att trivas bäst på Acino är de som kommer se detta som en rolig utmaning, fortsätter Johan Tjäder.

Programmeringstestet som Acino erbjuder ligger öppet på webben och består av tre uppgifter i problemlösning med stigande svårighetsgrad. Tanken är att de som söker tjänsterna ska göra uppgifterna som ett komplement till att lämna in sitt CV. Det är frivilligt att göra uppgifterna men Johan Tjäder menar att det är extraplus att ha gjort dem inför en eventuell anställning.

– Tilläggas ska dock att vi alltid söker duktiga medarbetare med andra kompetensprofiler också så man kan gå vidare och ansöka utan att göra testerna, fortsätter Johan Tjäder.

Resultaten av testerna kommer att läggas ut, för den som vill, anonymt på en topplista vilket ger ett extra tävlingsmoment till rekryteringen.

– Vi vill visa att vi faktiskt anstränger oss lite mer när det kommer till att växa med rätt personer men också ge en bild av vilket fantastiskt företag Acino är att arbeta på, berättar Johan Tjäder.

Läs mer om rekrytering hos Acino

Text: Mikael Hansson, Foto: Acino