Tobias Viklund och Robert ELiasson AddSkills
Tobias Viklund och Robert Eliasson driver Addskills i Umeå och erbjuder certifiering för en mängd plattformar.

Addskills startar omfattande certifiering i Umeå

Stanna i Umeå och certifiera dig. Det är rådet från Addskills som nu erbjuder certifiering för Microsoft, Oracle, Cisco, Citrix, VMware, IBM och HP.

Addskills i Umeå
kommer att bli testcenter för Pearson VUE, en av de stora internationella aktörerna inom certifiering och test. Det innebär att Addskills kan erbjuda såväl Microsoft-certifieringar som certifieringar för Oracle, Cisco, Citrix, VMware, IBM och HP.

– Vi har sedan tidigare i Umeå haft möjlighet att ta hit en mobil certifieringssal, men nu kommer vi att kunna erbjuda ett större utbud, säger Tobias Viklund, som tillsammans med Robert Eliasson startade upp Addskills kontor i Umeå hösten 2013. Helt nyligen har de båda också startat upp Addskills i Sundsvall.

Bevis på kompetens

Certifieringstest av olika slag är efterfrågat som ett bevis på kompetens både för arbetsgivare och enskilda medarbetare. Certifierad personal är dessutom en kvalitetsgaranti för de kunder som ett företag har.

– Om ett företag vill nå ett partnerskap med exempelvis Microsoft behöver man ett visst antal certifierade personer. Det kan vi erbjuda nu med vårt nya testcenter, säger Robert Eliasson.

– Det blir också möjligt för den enskilde individen som vill krydda sitt cv att få en certifiering hos oss, säger Tobias Viklund.

– Vi ser också att många vill certifiera sig för att kunna visa upp mot kund att man har kunskaperna, fortsätter Tobias.

Många fördelar

Fördelarna med certifiering är många, enligt Tobias Viklund och Robert Eliasson. Genom partnerskapet med Pearson VUE blir certifieringarna som ges i Umeå erkända också internationellt, eftersom testerna är identiska över hela världen. I konkurrensen om en tjänst som kräver en särskild kompetens går ofta den med en aktuell certifiering före andra sökanden.

Certifieringarna är också alltid aktuella och följer med nya produktlanseringar. Certifiering ger även möjlighet till ett nytt steg i karriären eftersom många arbetsgivare ser att med certifierad personal går det att ge ytterligare kvalitetsgaranti till kunder.

Om Addskills

Addskills utbildar årligen ca 10 000 utvecklare, it-tekniker, it-användare, projektledare och chefer. Företaget har knappt 50 medarbetare och ett omfattande nätverk av externa kursledare. Förutom Umeå och Sundsvall i norra Sverige, två kontor som drivs av Tobias Viklund och Robert Eliasson, finns Addskills i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Jönköping, Växjö, Karlstad och Örebro.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 30 januari, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

30 januari, 2015