Jane Walerud
Affärsängeln Jane Walerud är bekant för Umeås startup-scen. Nu satsar hon på en app för skidåkare.

Affärsängeln Jane Walerud och Almi Invest satsar på skidapp

Umeåbekante affärsängeln Jane Walerud och Almi Invest investerar sex miljoner kronor i ny skidapp för längdåkare.

WeMeMove är ett nytt intelligent träningshjälpmedel för längdskidåkare som vill utveckla sin åkteknik. Det består av en app och ett pulsbälte med rörelsesensorer. Sensorerna och en mjukvara mäter och analyserar hur åkaren rör sig. Med detta som grund får åkaren feedback direkt i realtid till sin telefon eller smarta klocka. På så sätt kan tekniken och träningen förbättras och åkaren nå bättre resultat.

Umeåbekant affärsängel

Affärsängeln Jane Walerud som bidrar till miljoninvesteringen tillsammans med Almi Invest är väl bekant med startup-scenen i Umeå. I höst, 11 oktober, deltar hon som talare vid Di Digital Startup Tour Umeå, ett arrangemang som Infotech Umeå stöder. Syftet med arrangemanget är att sätta ljuset på nya tech-bolag. Jane Walerud har även tidigare i år medverkat i Umeå Tech Arena som föreläsare och deltagare i den panel som mötte ett antal nya startup-bolag i Umeå.

– WeMeMoves realtidscoach fungerar och är mycket lätt att använda. Jag hoppas kunna bidra till bolagets expansion, samtidigt som jag anlitar WeMeMove för att bli en långt bättre skidåkare, säger Jane Walerud, som under sin föreläsning på Umeå Tech Arena också berättade om sitt stora intresse av att vara ute i norrländsk natur.

Testats av landslaget

WeMeMove lanserades i samband med Vasaloppet 2015, har testats av svenska längdskidlandslaget och är också officiell digital coach till Vasaloppet.

WeMeMoves algoritmer och mjukvara är skalbara och kan användas för vilken sport som helst. Bolaget ska nu utöka sitt erbjudande till löpning – en marknad som är mångdubbelt större än längdskidor. Den första löparprodukten lanseras kommande säsong.

– Vi ser att kundernas fokus går mot intelligenta träningstjänster som ger individuell coachning, säger Magnus Jonsson, vd WeMeMove. Vår tjänst är oerhört effektiv och våra användare ser förbättringar efter några minuter. Vi är perfekt positionerade för att ta vara på denna snabbt växande efterfrågan.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 23 augusti, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

23 augusti, 2016