Clavister151201_02.jpg
Clavister ökar nu takten på den afrikanska marknaden. Bilden från december 2015 när Clavister invigde sitt nya kontor i Umeå. Från vänster Anders Gottnersson, ekonomichef, David Henriksson och Stefan Lejon, båda på Umeåkontoret, och Nicolas Georgii, marknadschef.

Afrika het marknad för Clavister

Säkerhetsföretaget Clavister vill växa på den afrikanska marknaden för lösningar inom högpresterande nätverkssäkerhet. I Afrika väntas IT-säkerhetsmarknaden öka till 2,3 miljarder dollar år 2020.

Clavister, med kontor i Örnsköldsvik, Umeå och Stockholm, har tecknat ett avtal om informationssäkerhet och telekomlösningar i fransktalande delarna av Västafrika. Avtalet tecknas med Defis & Strategies Group, en ledande leverantör och rådgivare av IT.

Med partnerskapet kommer Clavister att öka sin närvaro på den västafrikanska it-säkerhetsmarknaden, där den totala afrikanska marknaden förväntas växa från knappt en miljard dollar 2015 till 2,3 miljarder år 2020, med en årlig förväntad genomsnittlig tillväxt på 20 procent.

– Vi ser att den afrikanska it-säkerhetsmarknaden kommer att ta fart under de nästkommande fem åren. Vi hade identifierat att vi är tvungna att öka vår närvaro i regionen så snart som möjligt, för att positionera oss i framkant, säger Stephan Schmidt, Sales Director EMEA för Clavister.

– Med Defieis & Strategi Group har vi definitivt hittat en partner som matchar alla våra förväntningar. Vi ser fram emot att arbeta med dem för att säkerställa att detta partnerskap blir en framgång, fortsätter han.

Defis & Strategies Group kommer initialt att sälja och distribuera Clavisters Next-Generation brandväggar (NGFW) och säkerhetslösningar, innan man i ett senare skede avser att expandera och erbjuda sina kunder alla Clavisters produkter och tjänster.

Defis & Strategies Group grundades 1998 och arbetar bland annat med kunder i Burkina Faso, Togo, Senegal, Kongo, Kamerun och Ghana. Defis & Strategies Group har etablerat sig som en av regionens starkaste leverantörer av IT-lösningar. Regionen motsvarar cirka 20 procent av den totala afrikanska BNP.