Agnetha Frick
Agnetha Frick, studievägledare vid institutionen för Informatik, framröstad av studenterna som Årets Informatiker 2011.

Agnetha Frick utsedd till Årets Informatiker

Agnetha Frick, studievägledare vid institutionen för Informatik vid Umeå universitet har utsetts till Årets informatiker av institutionens studenter.

Inom ämnet Informatik studerar man samspelet mellan människa och teknik för att öka kunskapen kring teknikens möjligheter, och förstå dess begränsningar. Förståelsen för informationsteknikens betydelse omsätts sedan i teorier, metoder och hjälpmedel för utveckling eller utvärdering av informationsteknik.

På grundnivå bedrivs utbildning på Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation, Digital medieproduktion och Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer.

I samband med Systemvetardagen då företagen Nomura och Sogeti besökte institutionen presenterade Joakim Olsson, ordförande i studentorganisationen Umsys, vinnaren Agnetha Frick och överlämnade blombukett och biocheck till en lätt chockad men lycklig Agnetha.

Hur känns det att ha vunnit?
– Överväldigande och totalt oväntat, känner mig lite chockad, men det känns jättejätte kul,
säger en mycket glad Agnetha, rörd till tårar.

Vad vill du säga till de som har nominerat dig till vinsten?
– Ett stort, stort tack! Jag är nästan mållös, men det känns jättekul att studenterna tycker mitt jobb är så bra och jag tycker de är så fantastiska som gör mitt jobb så roligt att ingen dag är den andre lik.

 

Text och foto: Maria Molander