Algoryx från Umeå kan glädja sig åt ett viktigt samarbete med flygindustri i Kina.
Algoryx från Umeå kan glädja sig åt ett viktigt samarbete med flygindustri i Kina.

Algoryx från Umeå i stort kinesiskt samarbete

Flygindustrin i Kina är enorm. Nu kommer Umeåföretaget Algoryx mjukvara för simuleringar att användas i en av de största kinesiska flygtillverkarna.

Umeåföretaget Algoryx Simulation kommer tillsammans kinsesiska Longtek Technology leverera avancerad teknik för virtual reality, VR, till en av världens största flygindustrikoncerner, Aviation Industry Corporation of China.

Algoryx mjukvara för simuleringar, AGX Dynamics, kommer att ingå i Longteks VR-plattform MakeReal v3.0 vilket gör det möjligt för den kinesiska flygindustrikoncernen att använda kraftfulla fysiksimuleringar i tillverkningsprocesserna. Med stöd av VR-simuleringar kan många misstag i tillverkningsprocessen upptäckas och undvikas redan på utvecklingsstadiet innan den konkreta produktionen startar.

– Vi tror att samarbetet med Algoryx och Longtek innebär att VR-teknik blir allt mer nödvändigt för utveckling produkter inom flygindustrin, inte minst på den enorma kinesiska marknaden, säger Kenneth Bodin, vd och medgrundare av Algoryx.