Algoryx och Longtek i samarbete.
Högpresterande fysiklösningar ligger till grund för VR-system av hög kvalitet. Algoryx kinesiska partner Longtek har integrerat Umeåföretagets fysiksimuleringsmotor AGX Dynamics i deras MakeReal3D-plattform. Bilden är ett montage som visar en VR-tillämpning av ett fartygs motorrum.

Algoryx säljer 3D-teknik till Kina

Algoryx Simulation vinner ny affär i Asien. Avtal har skrivits med kinesiska Longtek som ska använda Umeåföretagets fysiksimuleringsmotor.

– Kina är en stor växande marknad för 3D-simuleringer eller det vi kallar för VR-simuleringar, kommenterar Anders Backman, teknikchef på Algoryx, det nya licensavtalet med Longtek.

Marknaden för virtual reality-produkter i Kina uppskattas av nyhetsbyrån Bloomberg till 8,5 miljarder dollar. Efterfrågan på ny kraftfull teknik är mycket stor, något som gynnar Algoryx.

– Många av våra kunder kommer till oss för att få en högre kvalitet i simuleringar än de kan få via de simuleringsmotorer som används i traditionella spel. Med vår fysiksimuleringsmotor AGX Dynamics får de en helt annan kvalitet, säger Anders Backman.

Longtek kommer att använda sig av Algoryx fysiksimuleringsmotor AGX Dynamics i träningssimulatorer där personal med stöd av VR-hjälmar exempelvis kan lära sig reparera fordon eller byta en motor.

– Vi har valt AGX Dynamics eftersom det är den ledande fysikmotorn för verkstadsindustrin som ger en kombination av prestanda och tillförlitlighet som sticker ut. Våra kunder kan därmed fullt ut ta del av interaktiva fysiksimuleringar i virtuella miljöer, säger Tao Song, teknisk chef på Longtek.

Licensen som Longtek köper är ett OEM-avtal som innebär rätt till produktutveckling, samt en så kallad runtime-licens vilket innebär att Algoryx får ersättning varje gång som Longtek säljer sin produkt vidare till sina kunder.

– Sådana licensavtal ger återkommande intäkter som ger oss en stabil ekonomi, säger Anders Backman.