Michael Brandl, Algoryx.
Michael Brandl på Algoryx kontor i München visar tummen upp när affären med ABB blev offentlig vid en mässa i Hannover.

Algoryx simuleringar en del av världsledande robotutveckling

Stort framsteg för Algoryx från Umeå. Företagets simuleringsverktyg blir del av ABB RobotStudio, en världsledande utvecklingsplattform för robotar.

Algoryx Simulations verktyg för avancerad simulering av realtidsfysik, AGX Dynamics, har blivit ett kraftfullt stöd för ingenjörer och andra som behöver skapa avancerade simuleringar av exempelvis maskiner, motorer, robotar eller delar till dessa. Den höga kvalitén på verktyget har gjort det intressant också för ett flertal robottillverkare, nu senast ABB som låter AGX Dynamics bli en del av plattformen RobotStudio.

Genom att integrera AGX Dynamics i RobotStudio kan ABB öka robotsystemets lönsamhet, eftersom det bidrar till att utbildning, programmering och optimering kan utföras från en vanlig kontorsdator offline utan att produktionen behöver stoppas. Fördelarna är många, som exempelvis minskade risker, snabbare igångkörning, kortare ställtider och högre produktivitet.

Världsledande
– Robotikmarknaden har mycket stark tillväxt, ABB Robotics är en av de världsledande och har mycket stark tillväxt, därmed får vår affär också en fin tillväxt, kommenterar Kenneth Bodin, vd för Algoryx Simulations.

– Vi står inför en revolution av digitalisering och automation, där simuleringar blir ännu viktigare, fortsätter Kenneth Bodin.

Filmen nedan visar simulering
Ett exempel på hur AGX Dynamics ger stöd i ABB RobotStudio visas i filmen nedan där simuleringsverktyget gör det möjligt att förändra hur en slang till roboten uppför sig.