Algoryx personal
Algoryx samlade på bild.

Algoryx tävlar om titeln Europas framgångsrikaste företag

Algoryx från Umeå når en ny internationell framgång i och med att man utsetts till nationell finalist för Sverige i en prestigfull tävling som utser Europas mest framgångsrika företag.

Varje år granskar
European Business Awards
över 15 000 företag i Europa för att hitta de mest framstående inom områdena kommersiell framgång, innovation och affärsetik utifrån företagens förmåga att kunna representera sitt land, visa på god innovationsförmåga, framgångsrikt företagande och långsiktig hållbarhet.

Från Sverige har 15 företag gått vidare till finalen där nästa steg för 
Algoryx
blir att tävla om utmärkelsen National Champion. Slutliga vinnare i respektive kategori meddelas under april 2013. Bland övriga finalister från Sverige märks Tobii som arbetar med ögonrörelser som styr datorer, telekombolaget Ericsson och flygbolaget SAS.

– Under de senaste sex åren har vi sett en otroligt hög standard hos företag som brinner för sin verksamhet. Men det är få företag som får chansen att representera sitt land och tävla mot andra för att bli erkänt som ett av de ledande företagen i Europa. Det är en fantastik utmärkelse att bli utvald som nationell finalist, säger Adrian Tripp, vd för European Business Awards.

Bakgrund om Algoryx

Algoryx är en ledande internationell aktör inom interaktiv fysikalisk simulering bland annat med fysikmotorn AgX Multifysik. Företaget bildades som en avknoppning från Umeå universitet 2007 och har sedan dess samlat utvecklare och forskare för att utforma en multifysik-motor med hög prestanda, funktionalitet och skalbarhet. Exempel på branscher Algoryx riktar sig mot med både produkter och tjänster är lärande och upplevelser med produkten Algodoo, visuella effekter i film, träningssimulatorer, robotik och CAD/CAE.

Text och foto: Mikael Hansson