Tech 20-listan
Content Central och Lunalec var två av bolagen från Västerbotten som prisades under 2014. Dde kom med på Almis Tech 20-lista. I mitten de två vinnande bolagen från Umeå, Andreas Waleij från Content Central och Patric Stafshede från Lunalec. Flankerade av arrangörerna för Tech 20-listan, Margareta Wallentén, program manager på Almi, och Lena Fridlund Forsgren, Investment manager på Almi Invest.

Alla är de vinnare under 2014

Framgångarna har varit stora för flera it-bolag från norra Sverige under 2014, inte minst när det gäller listan över priser och nomineringar. InfoTech Umeå har ställt samman listan över några av alla utmärkelser.

Framgång för företag mäts främst i inkomna ordrar, stark ekonomi och tillväxt. Men utmärkelser och priser är också viktigt, inte minst för att ge självförtroende åt medarbetarna. Men ett pris kan också vara en del av att stärka varumärket utåt.

Under 2014 har InfoTech Umeå rapporterat om en mängd bolag och företagare från Västerbotten som i såväl internationella tävlingar som regionala galor hyllats med nomineringar och priser. Listan blev lång när vi sammanställde utmärkelserna. Här nedan hittar du en återblick över det år som gått och ett antal exempel på utmärkelser som företag i Västerbotten fått. 

 

Mindspace får internationell utmärkelse för digital skyltning

UtopiaUmeåföretaget Mindspace har med digital skyltning skapat en effektfull entré till nya gallerian Utopia i Umeå. Installationen vinner utmärkelse tillsammans med installationer i bland annat Hong Kong och Indonesien. Mindspace Group har med en kreativ lösning för digital skyltning skapat en effektfull entrémiljö till det nyöppnade köpcentrat Utopia i Umeå.
Läs mer

 

Hello Future, Datapolarna och Krux vinnare på Alvargalan

Alvargalan Hello FutureHello Future, Datapolarna och Krux var några av företagen som hyllades på Alvargalan i Skellefteå som goda förebilder i kommunens näringsliv. 750 deltagare fanns med på Skellefteå Arena. Hello Future vann kategorin Årets tjänsteföretag i Alvargalan 2014.
Läs mer

 

Content Central i final på Åre kapitalmarknadsdagar

Lena Fridlund Forsgren och Joachim LjungquistContent Central nådde ända fram till pitchfinal på stora scenen under Åre Kapitalmarknadsdagar. Väl där blev det en lyckad andra plats inför några av Sveriges viktigaste investerare. Åre Kapitalmarknadsdagar har på fem år vuxit till ett av de viktiga arrangemangen under året för mötet mellan nya startup-bolag och investerare som söker unga företag att investera i.
Läs mer

 

Limes Audio med på Ny tekniks 33-listan

jan Snygg, Fredric Lindström och Christian Schüldt firar att Limes Audio på 33-listan.Limes Audio gör det igen. För andra året tar man sig in på 33-listan över Sveriges hetaste unga teknikföretag. Det är medvind för Limes Audio från Umeå. Med sin egenutvecklade produkt som tvättar bort ekon, brus och burkigt ljud i högtalarsystem väcker man intresse från såväl kunder som investerare.
Läs mer

 

CodeMill får internationellt lyft med UCLA

Codemill vinner prisCodeMill från Umeå får internationell uppbackning när Almi tillsammans med Vinnova ger fyra svenska företag möjlighet att delta i prestigeuniversitetet UCLA:s Global Access Program. Sju etablerade företag valdes ut att genomgå en gedigen antagningsprocess. Fyra av dem klarade sig hela vägen och är antagna till programmet. Syftet är att stötta och utveckla bolagens internationalisering.
Läs mer

 

Content Central och Lunalec Sveriges vassaste teknikbolag

Tech 20-listanNystartade företagen Content Central och Lunalec från Umeå är två av Sveriges 20 vassaste teknikbolag. Det menar Almi som tar tempen på Sveriges startup-scen och utser Sveriges 20 vassaste unga teknikbolag med potential att bli riktigt stora svenska exportsuccéer.
Läs mer

 

Mötesplats Lycksele 2014 hyllar vinnande digital teknik

Mötesplats Lycksele 2014 vinnareEn träningskompis i mobilen, virtuell teknik mot sociala fobier och ett digitalt verktyg för att skapa medborgarjournalistik var tre vinnande utvecklingsidéer under Mötesplats Lycksele 2014. Movemate, Gear your fear och Real Stories heter de tre idéer som tog hem första priset i utvecklingsverkstäderna på Mötesplats Lycksele 2014.
Läs mer

 

Umeåföretaget Delbar utnämnd som Born Global-företag

Niklas Jansson och Sara OlofsdotterDelbar är nästa företag från Umeå som får internationell uppbackning genom programmet Born Global. Tidigare har Umeåföretagen Elastisys och Content Central funnits med i programmet. Delbar.se är ett nystartat företag i Umeå med en digital tjänst för alla som inser värdet av att dela grejer med varandra.
Läs mer

 

Designhögskolan topprankas av Red Dot

DesignhögskolanFör tredje året i rad rankas Designhögskolan vid Umeå universitet högst bland designskolor i Europa, Nord- och Sydamerika av organisationen Red Dot. Designhögskolan behåller därmed sin tätposition och fortsätter attrahera studenter från hela världen. Välrenommerade skolor som amerikanska Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien, och franska ENSCI- Les Ateliers hamnar som tvåa och trea i rankingen.
Läs mer

 

Umeåbolaget COS Systems i final i global bredbandstävling

Isak Finér och Jörgen OlofssonUmeåföretaget COS Systems är som enda svenskt bolag i final i den globalt aktade tävlingen Broadband InfoVision Awards. Tävlingen korar världens bästa bredbandstjänster och i finalen tävlar de mot storbolag som AT&T, Cisco och kinesiska jätten ZTE. ”För oss är kvalificeringen till finalen en exceptionell utmärkelse”, säger Jörgen Olofsson, vd för Umeåföretaget COS Systems.
Läs mer

 

Umeå Energis marknadschef nominerad som Årets Marknadschef

Agneta FilénUmeå Energis marknadschef Agneta Filén är nominerad till titeln Årets Marknadschef, bland annat för globala YouTube-succén filmen Living with lag som fått över 5,6 miljoner visningar. ”Det är lite omtumlande och förstås en stor ära att vara nominerad”, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi.
Läs mer

 

Emanuel Dohi prisas av kungen som Årets pionjär

Emanuel DohiUmeåföretagaren Emanuel Dohi hyllas som Årets pionjär i Sverige och fick idag ta emot priset direkt av kung Carl XVI Gustaf. Syftet med utmärkelsen Årets pionjär är att lyfta fram goda exempel och förebilder bland företagare med utländsk bakgrund. Emanuel Dohi äger och driver det digitala mediehuset Dohi i Umeå med kontor även i Stockholm, Sundsvall och Växjö.
Läs mer

 

Harry van der Veen och Tieto hyllades i Skellefteås MerIT-gala

Harry van der VeenNär den årliga MerIT-galan hölls i Skellefteå under torsdagen var det Tieto som tog hem Stora MerIT-priset. Årets it-personlighet gick till Harry van der Veen. Årets bästa examensarbete inom IT-området gick till Emil Hedemalm. MerIT-galan är den årliga galan för Skellefteås it-bransch.
Läs mer

 

BIC-Galan korar unga entreprenörer

GlädjefabrikenBIC Factory i Umeå visar på fortsatta framgångar för inkubatorns unga nystartade entreprenörer. Vid årets BIC-gala korades de hetaste bolagen under 2014. Bland pristagarna fanns flera bolag som utmärker sig med digitala tjänster. Mobile Partner vann en av de prestigefulla Walk of Fame-stjärnorna som delades ut och Minfarm.se prisades både som Årets Medieföretag och Årets Hållbara företag.
Läs mer

 

It-företag vinnare på Umeågalan

När Umeågalan hyllar stadens framgångsrika entreprenörer har it-företagen en självklar plats. Vitec, T3 och företagaren Henning Sandström var några av företagen som prisades. Umeågalan växer. 2014 års gala är den hittills största och intresset har varit mycket stort för att komma över biljetter. De 850 platserna gick åt inom loppet av 65 minuter, ett rekord även det.
Läs mer

 

Mindspace, Trimma och Limes Audio hyllas på HIT-listan

HIT-listanTre bolag från Umeå och ett från Luleå fanns med när Computer Sweden avslöjade vilka 50 företag som kommit med på HIT-listan över Sveriges hetaste teknikbolag. Förutom Mindspace återfinns även Umeåföretagen Limes Audio och Trimma med på listan, samt från Luleå Netrounds.

Läs mer

 

Mängder av priser till Umeå Energis film

Ur Ume.nets film Living with lagFilmen Living with lag från Umeå Energi och UmeNet blev snabbt en viral succé på YouTube och har belönats med en mängd prestigefyllda priser under 2014. Reklamtävlingen Clio, europeiska Lovie Award, Sveriges Annonsörers reklamtävling 100-wattaren och guld i Spinn 2014 är några exempel.
Läs mer

 

Zert utnämnd som Årets hållbarhetsföretag

Anton Lundholm och Markus Eriksson, ZertÅrets hållbarhetsföretag vid Guldkalaset i Lycksele blev Zert. Region Västerbotten delade ut priset till ett företag som både väger in miljöaspekten och den sociala hållbarheten. Zert är specialiserade på att utveckla smarta lösningar för enkel generering av den tekniska dokumentationen utifrån olika företags förutsättningar.
Läs mer

 

Codemill nominerad till Årets Nyhetsrum 2014

Codemill nominerad till Årets Nyhetsrum 2014Codemill från Umeå är nominerad till Årets Nyhetsrum, en tävling arrangerad av Mynewsdesk för att visa på hur företag och organisationer arbetar med nyheter. För sjätte året i rad arrangerar Mynewsdesk tävlingen Årets Nyhetsrum. Bland 11 olika kategorier är Codemill nominerade i kategorin IT & Teknik.
Läs mer

 

Nuiteq uttagen som Born Global-företag

Harry van der VeenSkellefteåföretaget Nuiteq har valts ut som ett av elva svenska företag till nästa omgång av Born Global-programmet, ett internationellt program för teknikbaserade startup-företag.

Born Global är ett utvecklingsprogram för unga svenska teknikföretag.
Läs mer

 

Codemill utvald som Born Global-företag

CodemillUmeåföretaget Codemill får riktat stöd för att komma ut på internationell marknad. Codemill har blivit uttaget som ett av tio unga, svenska företag att delta i det så kallade Born Global-programmet finansierat av Almi som håller i programmet tillsammans med Center for Business Innovation vid Chalmers.
Läs mer

 

Smartmiljö och Smart Climate vinner Venture Cup Nord

SmartmiljösNär Venture Cup Nords Regionfinal avgjordes på Acusticum i Piteå korades Smartmiljös från Umeå som vinnare i kategorin Webb, Mjukvara & Media. Företaget har grundats av Dipak Surie och Dinesh Damodaran och utvecklat en innovativ produkt för kundvagnar som förbättrar shoppingupplevelsen i butiker, genom personlig produktsökning och jämförelser.
Totalsegrare i regionfinalen blev Smart Climate Scandinavian från Umeå med ett system som kan både kyla och värma stillastående flygplan.
Läs mer

 

Årets e-handlare 2014 är CyberPhoto

CyberphotoUmeåföretaget CyberPhoto har utnämnts till Årets E-handlare 2014 av prisjämförelsesiten Pricerunner. Det är inte mindre än elfte året i rad som CyberPhoto har belönats med titeln Årets e-handlare av Prisjämförelsesajten Pricerunner i kategorin Foto.
Läs mer

 

FältCom på världslista över Internet of Things-företag

Mikael LångströmTidningen CIO Review har listat Fält Communications som ett av de 50 mest lovande företagen i världen inom området Internet of Things. Ett stort antal teknikföretag lyfts fram däribland FältCom, som det enda bolaget från Sverige.
Läs mer

 

 

North Kingdom hyllas av Awwwards

Januari 2014 vinner North Kingdom det internationella priset Site of the Month av Awwwards.
Läs mer.

 

 

Text och foto: Mikael Hansson