Mindapp

Alla är vi cyborger

Cyborgantropologen Amber Case kommer att finnas med under Creative Summit då kreativa krafter från den digitala industrin i norr möts i SKellefteå i juni 2012. En aptitretare inför hennes tal har nu släppts.

Amber Case kallar sig cyborgantropolog, men det är inte figurer som Robocop och Terminator som hon studerar. Tvärtom följer hon mycket mer närliggande karaktärer, nämligen var och en av oss som på nätet skapar våra identiteter. Amber Case är antropologist från Portland, USA. Hon har medverkat i Forbes, WIRED, och många andra tidskrifter. I denna aptitretare från
Creative Summit
talar hon under ett TED-talk om cyborgantropologi.

Amber Case menar att den som tittar på en bildskärm eller använder en mobiltelefon kan ses som en cyborg. Något enormt och stort håller på att ske med mänskligheten i och med de nya digitala möjligheterna och Amber Case har därför valt att studera detta område.

– Det är inte så att maskinerna tar över. Det hjälper oss att bli mer mänskliga när de hjälper oss att hålla kontakt med varandra. Lyckad teknik håller sig i bakgrunden och hjälper oss leva våra liv. Fortfarande handlar det om mänsklig kommunikation, men det sker på ett nytt sätt, berättar hon under sitt TED-talk.

Se
mer om Creative Summit.

Nedan är ett TED-talk av Amber Case

 


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 13 mars, 2012Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

13 mars, 2012