A3
Nya bolaget A3 presenteras på företagets webb med en nytagen film. A3:s vd Johan Hellström i bild ur filmen.

Fyra IT-bolag i stor sammanslagning, bildar A3

Alltele, T3, Delegate och IT-Total Västernorrland går samman under det nya namnet A3. Satsar på att få fler att bli fysiskt aktiva.

För ett år sedan flyttade Alltele sitt huvudkontor till Umeå. Köpte sedan i raskt takt upp T3, IT-Total och Delegate. Nu bildar de fyra bolagen ett nytt gemensamt. Företaget A3 presenteras idag.

– Målsättningen med det nya företaget är att ta tillvara på och betona det norrländska ursprunget i både ord och handling. I grunden handlar det om en inställning där vi lyssnar mer än vi pratar, och levererar på riktigt istället för att sälja luftslott och blufflova. Vårt jobb att göra den digitala tillvaron enkel, trygg och i balans med allt annat i livet, säger Johan Hellström, vd för det nya bolaget.

Med bas i de fyra företagen bildas en mix i A3 som täcker in allt från hårdvara och sevicetjänster till bredband och telefoni.

Vill få fler att röra på sig
Samtidigt som de fyra bolagen presenterar sin sammanslagning berättar man också att det nya bolaget A3 kommer att göra en satsning för att få människor att inte bli sittande vid sina skärmar utan komma ut och röra på sig och bli fysiskt aktiva.

– Vi vill samarbeta med forskare för att hitta balans i livet när den digitala utvecklingen går så fort. Vi vill ta in forskare i ämnet och hjälpa föräldrar när barn sitter länge vid skärmen. Eller när vi alla fastnar för länge, blir inaktiva och inte rör på oss, säger Johan Westermark, marknadsansvarig.

– Vi ser hur forskning visar på att för mycket skärmtid kan ha negativa effekter, som att föräldar inte har koll på vilka appar och webbsidor barnen är ute på. Det finns så mycket oro där och det vill hjälpa till med som en rådgivande part, fortsätter Johan Westermark.

Under det kommande halvåret kommer bolagen att byta skepnad. Något som kommer att kunna följas på A3:s webb.