Johan Hellström
Johan Hellström, vd för Alltele, är mycket nöjd över företagets utveckling. "Bra känsla i magen", kommenterar han.

Allteles aktie lyfter starkt, flyttar huvudkontor till Umeå

Rekordstor aktieutdelning samtidigt som huvudkontoret flyttar till Umeå. ”Bra känsla i magen”, kommentarer Johan Hellström, ny vd för bredbandsoperatören Alltele.

Alltele slår rekord i aktieutdelning med en fördubbling jämfört med förra året i och med att företagets styrelse föreslår en utdelning på 1.50 kronor per aktie.

– Utdelningen visar att bolaget har muskler, kommenterar Johan Hellström den senaste utvecklingen.

Huvudkontor flyttar till Umeå
– Alltele går i och med förvärvet av T3 in i en ny fas, fortsätter han, och avslöjar att Allteles huvudkontor nu flyttas till Umeå.

Den nya fasen, som Johan Hellström kallar det, tog sin början i och med uppköpet av Umeåföretaget T3 i slutet av 2016. Det har sedan följts upp med ny ledning, bland annat Johan Hellström som vd och Henrik Nilsson som vice vd.

Till styrelsen har också ett flertal kända personer från telekom-branschen knutits. De två tidigare Telia-tungviktarna Anna Philipson och Lars Roth är två av tre nya ledamöter som föreslås till Allteles styrelse tillsammans med T3:s grundare Johan Åsberg.

Aktien stiger
Sammantaget har alla dessa förändringar resulterat i att aktiemarknaden fått nytt förtroende för Allteles aktie.

De senaste dagarna har Allteles aktie stigit med hela 14 procent. Det är en ökning som började redan i slutet av oktober 2016. På ett halvår har Allteles aktie stigit med 61 procent.

Rekordartad aktieutdelning
Nu slår Alltele rekord också i aktieutdelning. Företagets styrelse föreslår 1.50 kronor i utdelning per aktie, vilket är en fördubbling jämfört med förra årets 0.75. Det överträffar också rejält de prognoser som fanns på marknaden. Analysföretaget Redeye hade exempelvis förväntat sig 0.90 kronor per aktie.

Bra känsla i magen
Johan Hellström, vd för Alltele, kommenterar uppköpet av T3 och företagets utvecklingen i den årsredovisning som släpptes 26 april.

– Jag har en bra känsla i magen. Huvuddelen av integrationen är klar och vi plockar synergier för fullt. Det återstår fortfarande mycket arbete och lejonparten av mitt fokus och min prioritet är att skapa tillväxt. Detta gör man med sälj, sälj och åter sälj. Av erfarenhet vet jag att detta kan ta en del tid – men den som har tålamod kommer att få se ett nytt AllTele växa sig starkt igen”, skriver Johan Hellström.

Uppdaterad 170426 18:23.