Annakarin Nyberg.
Annakarin Nyberg.

Annakarin Nyberg till BIC Factorys styrgrupp

Internetforskaren och entreprenören Annakarin Nyberg går in i styrgruppen för inkubatorn BIC Factory.

Annakarin Nyberg kommer att bidra till BIC med sin digitala kompetens och sitt nätverk. Hon ska även vara en resurs vid bedömning och rekrytering av nya digitala företag och som bollplank till projektledningen.

– Jag är imponerad över den miljö som BIC Factory idag erbjuder och jag ser mycket fram emot ett fördjupat samarbete. För mig innebär uppdraget att jag ännu mer konkret kan bidra till att skapa förutsättningar för att Umeås unga och kreativa entreprenörer ska kunna fortsätta att växa och utvecklas, säger Annakarin Nyberg.

– Jätteroligt att Annakarin vill vara med och bidra med sin kompetens till vår verksamhet. Att Annakarin själv också är entreprenör och representerar näringslivet betyder mycket. Hon har dessutom tidigare visat på engagemang i BIC Factory då hon fungerat både som affärscoach och medlem i Knäck Medias skuggstyrelse, säger Lena Öhlund, verksamhetsledare.

I övrigt består styrgruppen av Mikael Öhlund, VD för Umeå Kommunföretag, Peter Juneblad, näringslivschef, Lena Öhlund, verksamhetsledare, Kerstin Edvardsson, projektledare digital satsning samt Elise Berggren, ekonom. Annakarin efterträder Anita Boström, STF som medverkat i styrgruppen i 12 år.