Leif Rehnström
Leif Rehnström, vd för Hello Future, som varit med och tagit fram appen Mitt Skellefteå

Appen Mitt Skellefteå öppnar för utvecklare

Hello Future står bakom nya appen Mitt Skellefteå som bland annat låter barn betygsätta sin skollunch. Kring appen finns även en portal för utvecklare som vill vara med och ta fram fler tjänster.

Visst kan det vara ett udda sätt att visa vad som är möjligt att göra, men onekligen väcker den nya
appen Mitt Skellefteå
stort intresse. Redan omtalad är tjänsten som gör det möjligt för skolbarnen i kommunen att med en tumme upp eller tumme ner i appen tycka till om hur skolmaten smakar.

Appen har utvecklats av Skellefteåbaserade digitala kommunikationsbyrån
Hello Future
i samarbete med Visma och Frostware, och den har tagit sex månader att utveckla.

Mitt Skellefteå-appen finns för både Android och iPhone, och har en direkt koppling till befintliga kommunala tjänster så att användaren kan få information om öppettider, evenemang och nyheter från kommunen.

Utvecklare inbjuds vara med

Till appen har även en portal tagits fram för utvecklare med dokumentation över ramverket och API:n. Kommunen har också själv redan skapat ett antal mikrotjänster utifrån ramverket och fler tjänster kommer att läggas till.

Konceptet har utvecklingsmöjligheter som bara begränsas av fantasin, och Leif Rehnström, vd för Hello Future, har gott hopp om att ett antal nya funktioner kommer att läggas till med tiden. Han vill gärna se att fler utvecklare kommer med och skapar mobila tjänster utifrån den grund som nu är lagd.

– Vi vill gärna se att utvecklingsprocessen öppnas upp ännu mer under de kommande åren. Det skulle vara fantastiskt om fler kunde bygga mobila tjänster baserat på ramverket tillsammans med användbar öppen data från Skellefteå kommun. Då kommer det att behövas en öppen inställning och någon form av godkännandeprocess, men förhoppningsvis kommer det att ske.

Läs mer om utvecklingsarbetet bakom appen på
Hello Futures blogg.

Mitt Skellefteå-app
En portal för utvecklare ingår i bygget av Mitt Skellefteå-appen, vilket ska underlätta för fler att vara med och skapa nya tjänster. 

Text: Damian Dugdal