Windpower
Foto: dan/freedigitalphotos.net

Appen som får flingpaketen att leva

Små plastfigurer nedstoppade i flingpaketen? Nej, det var förr. Nu kan barnen leka interaktivt med frukostflingorna med hjälp av kameran i en smarttelefon. North Kingdom från Skellefteå tar augmented reality till nya nivåer.

Under förra kampanjen från
North Kingdom
var det monster på gatorna i Tyskland som skulle jagas i ett samarbete med Vodafone. I sin nya kampanj, tillsammans med Weetabix och BBH London, bidrar North Kingdom till att göra barnens frukostflingor levande med interaktiv augmented reality där man blandar den fysiska verkligheten med digitala upplevelser.

På InfoTech Umeå har vi tidigare skrivit om North Kingdom från Skellefteå som i
samarbete med Vodafone skapade ett spel
som gick ut på att med kameran i sin smarta telefon ge sig ut på gator och torg i Tyskland för att fånga digitala monster som enbart kunde ses genom telefonens kamera.

Telefonappen får flingpaketet att leva

Nu är man tillbaka med
kampanjen Weetakid
för flingtillverkaren Weetabix och spelplanen har denna gång förlagts till köksbord och flingpaket i de engelska hemmen. Genom att ladda ner en särskild app i den smarta telefonen kan barnen få flingpaketets figurer att röra sig på ett mycket verkligt sätt genom att rikta telefonens kamera mot ett särskilt märke på paketet. På telefonens skärm kan de sedan se vad som händer.

Får extra energi

I själva appen finns också ett spel som går ut på att hindra den elake Evil Eater från att stjäla all energi i världen. Men för att få extra kraft i sin kamp mot Evil Eater kan barnen höja sin egen energinivå i spelet genom att varje dag interagera med kameran mot flingpaketet där på köksbordet.

Att döma av Twitterflöden och tidiga recensioner av appen, som släpptes under oktober, är många imponerade av samspelet mellan telefonappen och det fysiska flingpaketet på köksbordet. ”Weetabix har lagt till ett roligt, färgglatt nytt augmented reality-spel till sitt flingpaket nyligen, vilket ytterligare bevisar att AR är inte längre bara är en konstig gimmick, utan också kan bli en naturlig del av vår vardag och våra kök”, skriver exempelvis
Shiny Shiny.

Så fungerar det

En snabb glimt av hur frukostpaketet börjar leva med hjälp av kameran i en Ipad visas i filmen nedan, 0:42 in i filmen.

Text: Mikael Hansson