Alexander Bard.
Alexander Bard menar att internet kastar om alla tidigare maktstrukturer.

Årets Digitala Superprofil till Mötesplats Lycksele

Internetgurun Alexander Bard är Årets Digitala Superprofil. 1 juni talar han på Mötesplats Lycksele som arrangeras av Region Västerbotten.

– Mötesplats Lycksele spänner bågen hårt inom nyskapande, framtidstro och kreativitet, något som passar mig utmärkt, säger Alexander Bard. Min ambition är att få människor att tänka till och ifrågasätta. Det ska bli roligt att få bidra med mina tankar till den här kraftsamlingen i norra Sverige.

Lämpligt inför Alexander Bards medverkan på Mötesplats Lycksele har han utsetts till Årets Digitala Superprofil i Sverige. Under Mötesplats Lycksele kommer han att sia om framtidens internet och ge sina bästa råd hur tillväxthinder kan minskas och hur bästa möjliga företagsklimat kan skapas.

Listan över digitala superprofiler har utsetts av konsultföretaget Hammer & Hanborg.

Detta utmärker en digital superprofil enligt Hammer & Hanborg:

  • Visionär och nyskapande
  • Håller sig uppdaterad
  • Driver förändring genom att påverka och inspirera andra att bidra till nytänkande
  • Bygger nätverk internt och externt och utvecklar så så sätt givande samarbeten
  • Anpassar sig lätt till nya omständigheter
  • Ifrågasätter rådande rutiner och regler

Här är de tio främsta digitala superprofilerna i Sverige, enligt Hammer & Hanborg.

1. Alexander Bard, Filosof: ”Han kopplar teknik till samhällsutveckling, filosofi och ekonomi på ett sätt som få andra ”profiler” gör”.

2. Darja Isaksson, Ziggy: ”Visionär med tydlig koppling till samhällsnytta”.

3. Daniel Ek, Spotify: ”Inspirerande visionär som håller på att förändra en hel bransch med en enda idé”.

4. Frida Boisen, Bonnier: ”En sann fritänkare som frikostigt delar med sig av sitt kunnande. Och som får mig att känna att det där, det kan ju jag också fixa!”

5. Elon Musk, Tesla: ”Använder digitalisering och ny teknologi för att förändra en bransch i grunden. Tänker stort och kommer göra skillnad på riktigt”.

6. Brit Stakston, Entreprenör: ”Nyfiken digital affärsutvecklare”.

7. Joakim Jardenberg, Helsingborgs stad: ”Slåss varje dag för den digitala närvaron i vår vardag”.

8. Isabella Löwengrip, Entreprenör: ”Lyckas nå ut digitalt i alla medier samt driver mängder av företag samtidigt i så pass unga år!”

9. Niclas Strand, Deepedition Digital PR: ”Han har en oerhört uppdaterad syn på digitalisering och vad de nästa stora applikationerna är, inte bara för människor utan även för företag”.

10. Jack Werner, Dagens Industri: ”Vågar sticka ut”.

Fakta om Mötesplats Lycksele
Mötesplats Lycksele pågår den 31 maj till den 2 juni på Hotell Lappland i Lycksele. Det är fjärde året som Region Västerbotten arrangerar konferensen som samlar ett stort antal aktörer från offentlig sektor, näringslivet, det civila samhället och akademin.