Pulse
Utan förståelse för kundens behov hade de aldrig lyckats, menar Ankit Gupta och Akshay Kothari som precis sålt sin nyhetstjänst Pulse till Linkedin för 90 miljoner dollar.

Årets IT-politiker kommer från Umeå

Hans Lindberg har utsetts till Årets IT-politiker. Efter en omröstningen bland riksorganisationen Dataföreningens medlemmar blev det Umeåpolitikern som fick ta emot proset i samband med Dataföreningens årsstämma den 22 april.

Hans Lindberg (S), Umeå kommun, får årets utmärkelse av
Dataföreningen
som Årets IT-politiker för att han har ”satsat resurser på att utveckla skolans IT-verksamhet så att gymnasiets elever kan förberedas för framtiden på ett flexibelt sätt. Satsningen innebär att alla lärare och elever får tillgång till en bärbar dator och webbaserad kommunikations- och lärplattform.”

-Jag ställde mig frågan: Hur ska vi på ett bra sätt förbereda ungdomarna för morgondagens samhälle? Idag använder alla arbetsplatser it som ett hjälpmedel. Eleverna kommunicerar med kompisar från hela världen via webben. Ska då skolan vara en isolerad ö där man inte beaktar samhällstukturer och elevernas behov där it är ett naturligt verktyg? För mig var satsningen självklar utifrån min omvärldsanalys, säger Hans Lindberg, som är ordförande i Gymnasie- & vuxenutbildningsnämnden i Umeå kommun samt ordförande i Utbildningsdelegationen, Regionförbundet.

-Det är oerhört kul att få det här priset, att få bekräftelse för det vi har gjort. För det har varit en tuff process att få till stånd attitydförändringar i synen på lärande och att hantera de ekonomiska utmaningar det har inneburit. Att vi blir uppmärksammade och får uppmuntran genom Diamanten kan leda till att fler vågar satsa på liknande investeringar, fortsätter Hans Lindberg. 

Foto: Johan Wahlström


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 22 april, 2010Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

22 april, 2010