AteaItArena2014_03.jpg
Mellan inspirationsföreläsningar och runda bords-samtal lockar de olika leverantörernas montrar under pauserna.

Atea it-arena vill inspirera branschen

16 orter i landet under lite drygt två månader. Atea it-arena är ute på turné. I Umeå fylls Folkets hus av kunder och partners kring trender och tekniska it-lösningar ur strategiskt och tekniskt perspektiv.

– Det här är min första it-arena som platschef i Umeå. Jag ser att människor pratar med varandra, det är full aktivitet, det märks att det finns ett stort behov av en mötesplats kring it, säger Jörgen Winqvist när en hektisk dag i Umeå börjar runda av.

Han har precis tackat av sista föreläsaren Stefan Hyttfors och pekat ut vägen för alla deltagare och leverantörer ner till den väntande middagen med underhållning. Några sista rollups på scenen ska fällas ner och sedan får Jörgen Winqvist också gå mot de väntande middagsborden.

Men ett par till kommentarer hinner han lämna.

– Att vi samlar så många tillverkare och leverantörer visar på en grund för att vi kan bygga bästa lösning för branschen i alla sammanhang.

Atea it-arena är en blandning av inspirationsföreläsningar, seminarier, runda bords-samtal och mässutställning. Dialogen kring runda borden ser Jörgen Winqvist gärna att fler kan upptäcka.

– Jag hoppas framöver att vi kan få till ännu fler rundabords-dialoger och bredda dialogen ännu mer. Jag tror att alla innerst inne vill diskutera sina utmaningar med varandra. Så kan vi öka andelen dialogmöten, men ändå behålla inspirationspassen och ha en utställning värd namnet så blir det här väldigt bra, säger Jörgen Winqvist.

Jörgen Winqvist
Jörgen Winqvist, platschef för Atea i Umeå är mycket nöjd med årets it-arena.

 

Atea it-arena
Jan Olofsson och Olle Eriksson, två it-veteraner i Umeå, är på plats under Atea it-arena.

 

Atea it-arena
Att flyga med VR-hjälmen Oculus Rift visade sig vara mycket populärt.

 

Atea it-arena
Stundtals var det mycket trångt i mässutställningen under Atea it-arena.

 

Atea it-arena
Vi tar en bild till av Oculus Rift-hjälmen som lockade till många skratt. 

 

Stefan Hyttfors på Atea it-arena i Umeå

Stefan Hyttfors avslutade Atea it-arena i Umeå med en uppskattad föreläsning om hur teknik och it kommer att förändra framtiden, bryta ner hierarkier och skapa en ny relationsekonomi på gräsrotsnivå. Något som företag kan bygga nya affärsmodeller kring, enligt Hyttfors.

 

 

Text och foto: Mikael Hansson