Henrik Vinroth
Henrik Vinroth, vd för Avtre, är mycket nöjd över att företaget nominerats som Årets Avknoppningsföretag.

Avtre nominerat till Umeågalan

Att bli nominerad som pristagare till Umeågalan är ett starkt bevis för att ett företag har goda framtidsutsikter. Bland årets nominerade finns it-företaget Avtre.

Den 11:e november samlas Umeå ledande entreprenörer inom samhälle, akademi och näringsliv för att nätverka och hylla förtjänstfulla insatser inom näringslivet. I klassen Årets Avknoppningsföretag är
Avtre
ett av tre nominerade företag.

För att vinna priset som Årets Avknoppningsföretag krävs att företaget har sin grund i Umeå universitet, SLU eller industriforskningsinstitut i Umeå. Vidare ska det vara högst fem år gammalt, under stark tillväxt och ha en tydlig affärsidé.

Vad betyder det för Avtre att vara nominerad?

– Detta är ännu ett erkännande att vi gör något bra, men visar också att vi är ett företag på rätt spår, säger Henrik Vinroth, vd för Avtre.

Vad gör ni just inom företaget?

– Vi håller nu på att gå in i en ny fas med bolaget. Det är både profilering, produktutbud och internt styrelsearbete som kommer att förändra året 2011 och Avtre AB. Men jag får lov att återkomma lite senare med vad exakt som händer då det för närvarande är hemligt.

Avtre har utvecklat ”Lockbee” för webb-baserad back up av datorer. Produkten är skräddarsydd för privatpersoner, småföretag och småföretagare och enligt nomineringsjuryn har Avtre visat prov på ett starkt driv och åstadkommit en utveckling på en mycket konkurrensutsatt marknad. Hur det går för företaget i tävlingen meddelas på Umeågalan 11 november.

De två övriga företagen som nominerats i klassen Årets Avknoppningsföretag är SmartPlanes som tillhandahålla små, obemannade flygplan och vars affärsidé är flygfotografering, ögonblicklig nedtankning av bilder och därefter avancerad bildförädling med hjälp av "state of the art"-datorverktyg.

Umecrine
är det tredje nominerade företaget, och det ägnar sig åt banbrytande läkemedelsutveckling.

 

Text och foto: Mikael Hansson