Resolution Interactive
Bakom BioDefense finns utvecklarteamet Magnus Johansson, Patrik Knutsson, Pontus Bengtsson, Johan Westin, Johnny Edström och Rickard Jonsson.

BioDefense nytt spel för iPhone

Umeåföretaget Resolution Interactive fortsätter leverera starka spel. I dagarna har man släppt strategispelet BioDefense, som blir företagets femte spel för iPhone.

Spel för mobiltelefonen iPhone kan blli till en riktig framgång om man förmår sticka ut bland övriga konkurrenter på marknaden. Det är precis vad Resolution Interactive vill när man nu prövar världsmarknaden med sitt nya iPhone-spel. Redan med de tidigare spelen har man nått långt. De fria versionerna av de spelen har laddats ner mellan sex till sju miljoner gånger och även om man inte vill släppa på siffrorna över hur stor försäljningen varit av fullversionerna så är det med förväntan man nu följer lanseringen av BioDefense.

BioDefense släpps av Resolution Interactive för iPhone-plattformen. Här ovan kan du se trailer över det nya spelet.

Spelet BioDefense säljs via App Store och kostar i nuläget omkring 22 svenska kronor. Det är med andra ord inga stora summor för den enskilde spelaren, men för Resolution Interactive kan det bli en bra  omsättning om antalet betalversioner av spelen blir hög.

Själva spelet BioDefense går ut på att man ska försvara sin bas mot attacker från anfallande zombies med hjälp av smart taktik och genomtänkt strategi.
   
– BioDefense är en revolution inom strategigenren bland iPhonespel. Det är inte komplicerat att lära sig och vi ser mycket fram mot att låta spelare få utforska detta nya unika spel på iPhone-plattformen, säger Jan Benjaminson, vd för Resolution Interactive, i ett pressmeddelande.

Resolution Interactive bildades 2003 och utvecklar idag spel för främst för iPhone. Närheten till Umeå universitet och ledande dataspelsutbildningar har gjort det möjligt för företaget att sätta samman en skicklig och kreativ grupp utvecklare. Resolution Interactive har stöd från Uminova Invest, Norrlandsfonden och Innovationsbron.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 16 mars, 2010Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

16 mars, 2010