Bonniers trafikskola

Bonniers Trafikskola från Teknikhuset fyller 18 år

Bonniers Trafikskola fyller 18 år, en långvarig framgång för Teknikhuset i Umeå. Över 200 000 användare har använt trafikskolan som idag kan köpas online.

Redan 1997 utvecklade
Teknikhuset
i Umeå den första utgåvan av en av Sveriges mest sålda trafikläromedel. Över 200 000 personer har enligt uppgift använt produkten, som sedan 2012 finns i en onlineversion.

Programmet
Bonniers Trafikskola
online består av teori som följs av drygt 700 teorifrågor, simulerade trafiksituationer som utspelar sig i interaktiva 3D-miljöer och ett teoriprov i enlighet med kursplanen för B-körkort i Sverige. Bonniers Trafikskola innehåller den senaste informationen från Transportstyrelsen, STR och Länsstyrelsen, dvs. viktig information som behövs för att klara av körkortsteorin.

Bonniers Trafikskola Online paketeras i ett antal licensformer – bland annat i olika tidsbaserade versioner där användaren kan licensiera produkten efter sitt eget behov.

Swedish E-learning Awards

En av framgångarna för Bonniers Trafikskola kom 2009 då den vann Swedish E-learning Awards med juryns motivering:
”Bonniers Trafikskola visar på ett bra sätt hur e-learning kan användas i vardagen för de många människorna. De har lyckats med svårigheterna att göra ett brett och viktigt ämne spännande och underhållande utan att kompromissa med kvaliteten. Interaktiviteten, igenkänningsfaktorn och variationen är hög och det finns en omfattande möjlighet att testa sina kunskaper.”

I onlineversionen står Adobe Flash Player kombinerat med Adobe Flash Media Server 4.5 i centrum för lösningen. Adobe Flash Media Server innebär en kraftfull och flexibel plattform för streaming video/audio på nätet. Plattformens inbyggda stöd för interaktion mellan klient och server, över RTMP/RTMPE-protokollen, medger säkra, webbaserade lösningar för streaming video.

Om Teknikhuset
Teknikhuset AB har kontor i Stockholm och Umeå, och har sedan starten 1997 levererat integrerade webb- och utbildningslösningar till kunder såsom FMW, Handelsbanken, Atlas Copco, SVT, Brottsoffermyndigheten, Röda Korset, TV4, Svenska Kyrkan, Lindex, Net Entertainment, Posten, Volkswagen, Folksam, Konftel, ABB, Polarbröd, Västerbottens Landsting m fl.