Veronica Augustsson, vd Cinnober.
Veronica Augustsson, vd Cinnober.

Börsraketen Cinnober tecknar ny affär i Asien

Cinnober tar hem en ny affär i Asien och fortsätter stiga starkt på börsen med fyrdubblat värde på tolv månader.

En nystartad asiatisk marknadsplats har valt Cinnober som leverantör av en sofistikerad clearinglösning.

– Vi fortsätter att skörda framgångar inom clearing och vår globala målgrupp bestående av internationella börser och clearinghus, kommenterar Veronica Augustsson, vd på Cinnober.

Vem den nya kunden är avslöjas inte på kundens begäran, men enligt Cinnober är det en medelstor affär. Cinnober har redan flera starka kunder i Asien som japanska börsen, JPX, en av världens starkaste börser, samt Stock Exchange of Thailand, som också är en stor kund.

Fyrdubblat börsvärde
Börsnoterade Cinnober har under senaste året presenterat en mycket kraftig stigande kurs för sina egna aktier. Från 1 februari 2016 till idag har värdet fyrdubblats, från 87 kronor per aktie till 252 kronor.

– Vi har ett högt inflöde av förfrågningar och pågående diskussioner med ledande aktörer. Detta intresse, liksom genomförda projekt, genererar löpande uppmärksamhet även från nya satsningar och konsortium med ett behov av sofistikerad teknologi inom post trade och riskhantering, konstaterar Veronica Augustsson.

Fakta om Cinnober
Cinnober har huvudkontor i Stockholm och även ett utvecklingskontor i Umeå. Cinnober är en oberoende och världsledande leverantör av finansiell teknologi till främst börser och clearinghus. Etablerade kundsamarbeten återfinns i merparten av världens stora finansmetropoler, med välkända aktörer som Australian Securities Exchange, BM&FBOVESPA, Dubai Gold & Commodities Exchange, Euronext, Japan Exchange Group, Johannesburg Stock Exchange, London Metal Exchange, LME Clear, New York Stock Exchange och Stock Exchange of Thailand. Sedan 2014 är Cinnober noterat på First North i Stockholm.