Magdalena Lindström, projektledare Uminova Innovation, Jenny Ferry, medgrundare Sigr, och Emma Sundman, studententreprenör Uminova Innovation.
Magdalena Lindström, projektledare Uminova Innovation, Jenny Ferry, medgrundare Sigr, och Emma Sundman, studententreprenör Uminova Innovation.

Bra möjlighet för studenter att starta företag

Jenny Ferry från startup-företaget Sigr, Magdalena Lindström och Emma Sundman, båda Uminova Innovation, deltog på en frukostträff med Uniaden inför Umeå universitets största arbetsmarknadsmässa.

Jenny Ferry föreläste och berättade om Sigrs resa från idé till färdiga butiker runt om i världen där de lanserar sin kollektion av cykelkläder.

Umeåföretaget Sigr, som gör kläder för och tillsammans med cyklister, har de senaste månaderna skördat flera framgångar. På bara några månader har de, med hjälp från Enterprise Europe Network på Uminova Innovation, tagit sig in i Mexico, Brasilien och Japan. Sedan tidigare har de återförsäljare i bland annat Sverige, Danmark, Kina, Australien och Kanarieöarna.

Sommarentreprenör och studentkommunikatör

På plats för att möta studenterna fanns även Magdalena Lindström från Uminova Innovation som berättade om möjligheten att ansöka både som studentkommunikatör och sommarentreprenör.

– Jag berättade om att den satsning på sommarentreprenörer som vi gör. Det är en mycket bra möjlighet för studenter som vill pröva på att starta företag och göra skillnad. De har så mycket att bidra med, säger Magdalena Lindström.

Uminova Innovation erbjuder studenter på universitet eller högskola att arbeta som konsult hos ett bolag som har behov av ny kompetens. Som sommarentreprenör startar studenten sitt eget företag med hjälp av Uminova Innovation och matchas sedan ihop med ett bolag som vill köpa tjänsterna som studenten kan erbjuda.

– Vi söker också en studentkommunikatör som kan jobba mot studenter, så det berättade jag också om, fortsätter Magdalena Lindström.

Att vara studentkommunikatör handlar om ett fantastiskt kul extrajobb som innefattar flexibla arbetstider och en möjlighet att utöka sitt nätverk. Det innebär att vara Uminova Innovations ansikte utåt mot bland annat studenter och anordna allt från Startupcoffe till att marknadsföra projekt och aktiviteter.

Ansök att bli sommarentreprenör.

Ansök om att bli studentkommunikatör. Vår ansökningsprocess är enkel: skicka ett mejl till marknadschef Emmy Ericsson.