Fredrik Olofsson
Fredrik Olofsson är grundare till by Crowd.

by Crowd får nya delägare

Kopparberg Invest kliver in som delägare i by Crowd, ett företag som utvecklat affärsplattformar med fokus på nätverk för annonsering efter affärspartners, kunder, investerare och anställningar.

InfoTech Umeå har tidigare skrivit om det nystartade bolaget by Crowd som fått affärscoachning genom Uminova Innovation. Grundare och majoritetsägare i bolaget är Fredrik Olofsson, som har en mångårig erfarenhet från säljledande befattningar i flera internationella it-bolag. Sin bakgrund har han i Umeå där han växte upp och läste datavetenskap under början av 1990-talet.

– Umeå är en mycket bra stad för en entreprenör. Det finns ett enormt drag här som jag inte sett tidigare fast det var här jag växte upp och läste på universitetet, har Fredrik Olofsson sagt i en
tidigare intervju på InfoTech Umeå.

Kopparberg Invests investeringen i by Crowd skall, enligt ett pressmeddelande, ses som ett led i att stärka konceptet ”framtidens entreprenörshus/finanshus”. Utöver detta  bedömer Kopparberg Invest att det kan bli en framtida mycket lönsam investering.

By Crowd har utvecklat två plattformar,
Sales by Crowd
och
Jobs by Crowd. En tredje plattform är också under utveckling med fokus på investeringar. Alla tre plattformar bygger på att använda nätverk som affärsmodell.