Cinnober anställer nya trainees

Cinnober utlyser en ny omgång av företagets tolv månader långa traineeutbildning inom finansiell IT. Augusti 2015 med placeringsort i Umeå gäller för de som antas.

Cinnobers traineeprogram inom finansiell IT öppnar nu för en ny omgång deltagare. Utbildningen är en del i den offensiva satsning som Cinnober gör på ett finansiellt IT-kluster i Västerbotten. Deltagarna till traineeutbildningen kan komma från hela landet men placeringsort är kontoret i Umeå, där ett 60-tal utvecklare arbetar. Vid kontoret i Stockholm arbetar närmare 200 personer.

Cinnobers traineeprogram är en omfattande utbildning på tolv månader som ger en direkt inblick i utveckling av system för finansiell handel och aktiebörser. Umeåkontoret arbetar bland annat med att utveckla system för börsen i Sydney och råvarumetallbörsen i London.

– Målet är att våra trainees efter avslutad utbildning kommer att kunna ta en specialistroll vid Umeåkontoret, säger Mats Wikström, som är ansvarig för programmet på Cinnober.

– De som är intresserade av en plats på traineeprogrammet måste vara redo för ett intensivt år och vara villiga att satsa. Men i gengäld ger det en fantastisk möjlighet att lära sig mycket om branschen och systemutveckling, säger Mats Wikström.

Läs mer om traineeutbildningen.