Uniaden2015_02.jpg
Maryam Pourangnia och Emma Rosendal från Cinnober jobbar båda på Cinnober som nu prisas som ett av Sveriges bästa företag att göra karriär inom. Bilden tagen i samband med arbetsmarknadsmässan Uniaden vid Umeå universitet. I bakgrunden Jonas Engman, platschef för Cinnober i Umeå.

Cinnober ett av Sveriges bästa karriärföretag

Cinnober går för andra året i rad in på listan över de 100 mest attraktiva svenska karriärföretagen.

Rekryteringsföretaget Jobtip
utser varje år Sveriges mest spännande företag att göra karriär på. Av 1200 nominerade företag som granskas utifrån karriärs- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang och internationell räckvidd ställs en lista på 100 av de främsta bolagen ihop.

För Cinnober, som har kontor i Umeå och Stockholm, är det andra året i rad som företaget kommer med på listan.

— Det är naturligtvis glädjande nyheter och en kvittens på att vi är på rätt väg, säger Karin Johansson, Head of People Management på Cinnober. Att återigen bli utvald till ett av landets mest intressanta karriärföretag är mycket inspirerande. Inte minst när det gäller arbetet med att ständigt slipa och förbättra vår attraktionskraft på arbetsmarknaden.

Juryns motivering

Juryns motivering till utnämningen av Cinnober lyder:

”Med ett målmedvetet kompetensutvecklingsarbete, har Cinnober öppnat många dörrar för sina medarbetare att växa inom företaget. Cinnober erbjuder dessutom de anställda spännande utlandsmöjligheter med ledorden frihet under ansvar, där utmaningar i teknikens framkant främjar internationella karriärmöjligheter. Dessa initiativ i kombination med en företagskultur som förespråkar en kulturell mångfald på arbetsplatsen, gör att Cinnober kan titulera sig ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2015”.

Cinnober är en världsledande leverantör av finansiell teknologi till marknadsplatser och clearinghus. Bolaget finns representerat i Stockholm, Umeå och London, med sammanlagt 250 medarbetare, fördelat på över 20 nationaliteter. Kundlistan består av stora globala finansaktörer med extrema krav på pålitlighet och prestanda, som BM&FBOVESPA, Deutsche Börse, Dubai Gold & Commodities Exchange, Euronext, Johannesburg Stock Exchange, the London Metal Exchange, LME Clear and the Stock Exchange of Thailand.