Uniaden2015_02.jpg
Maryam Pourangnia, till vänster, har gått traineeprogrammet hos Cinnober 2013-2014. Fotot taget under Uniaden, arbetsmarknadsmässa vid Umeå universitet, där Maryam tillsammans med andra representanter från Cinnober fick möjlighet att möta dagens studenter. Till höger Emma Rosendal, HR-koordinator på Cinnober.

Cinnober satsar på fler trainees

Cinnober fortsätter sin satsning på trainees. I augusti 2015 börjar nästa omgång och liksom tidigare är placeringsorten Umeå. Ansökan till programmet är nu öppen.

cinCube är namnet på Cinnobers traineeprogram inom finansiell IT. Det sträcker sig över ett år och ger fördjupad och praktisk utbildning inom tekniska specialistroller. Tanken är att den som gått cinCube ska få en stabil grund för en karriär inom finansiell IT.

Under traineeprogrammet kommer deltagarna att få prova flera olika tekniska roller för att slutligen växa in i en specialistroll. Deltagarna får gå sida vid sida med Cinnobers bästa utvecklare för att lära sig hur ett modernt finansiellt system är utformat.

– Vi bedriver en innovativ och internationell verksamhet som vi vet tilltalar unga teknikintresserade tjejer och killar. Trainee-satsningen är ett led i vår strävan att ytterligare höja attraktionskraften och knyta de bästa talangerna till oss. Målsättningen är att täcka in hela spektrat med en fullfjädrad branschutbildning, som omfattar allt ifrån teknikutveckling och design till försäljning och internationella kontakter, har Cinnobers vd Veronica Augustsson sagt
i en tidigare artikel på InfoTech Umeå.

– Vår verksamhet erbjuder stora utmaningar och världsledande krav på såväl prestanda som funktionalitet, vilket vi vet appellerar till riktigt duktiga tekniker. Det kan handla om allt från extremt låga svarstider till dagsheta områden såsom big data och sociala mediers inverkan på finansbranschen., fortsätter Veronica Augustsson.

Läs mer om Cinnobers traineeprogram.

Text och foto: Mikael Hansson