Cinnober i Umeå
Delar av Cinnobers personal i Umeå.

Cinnober växlar upp i Umeå

Cinnober, global leverantör av finansiella IT-tjänster, fortsätter att satsa offensivt i Umeå. Nu slås portarna upp till bolagets nya lokaler i citygallerian Utopia.

– De nya lokalerna matchar vår expansiva verksamhet perfekt, säger Jonas Engman som är vd för
Cinnobers
Umeåkontor. Det händer mycket på Cinnober just nu och flytten ger oss en helt annan frihet att växa, motivera våra talanger samt att jobba på ett modernt och agilt sätt.

De moderna och flexibla lokalerna på 1300 m2 är anpassade efter dagens behov, med en mängd nya funktionaliteter. Allt ifrån ergonomiskt anpassade arbetsplatser och en tyst zon, till spontana mötesplatser och gemensamhetsytor.

Kreativitet flödar

– En inspirerande och funktionell miljö betyder mycket för arbetsglädjen och som kompetensbolag vill vi givetvis att kreativiteten ska flöda, fortsätter Jonas Engman. Vi försöker på olika sätt skapa en attraktiv arbetsplats och kreativ atmosfär. ”Cinnober Labs”, som vi kör igång nu till sommaren, är ett exempel där medarbetarna har möjlighet att synliggöra sina idéer och få dem testade.

Svenska Cinnober är ett finansiellt it-bolag med kontor i Stockholm, Umeå och London. Bolaget har 250 anställda, fördelat på ett trettiotal nationaliteter. För två år sedan förvärvade Cinnober den japanska investmentbanken Nomuras utvecklingsbolag i Umeå och har sedan dess satsat stort på regionen. Bland annat genom introduktionen av traineeprogrammet cinCube och som initiativtagare kring en uppbyggnad av ett finansiellt it-kluster i Umeå.

Detta är Cinnober

Cinnober utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster. Kundlistan består av stora globala aktörer som brasilianska BM&FBOVESPA, Dubai Gold & Commodities Exchange, Johannesburg Stock Exchange, London Metal Exchange, LME Clear, Quadriserv, MarkitSERV och Stock Exchange of Thailand.